Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Çelik Lifsiz ve Lifli Ultra Yüksek Performanslı Betonda Çimento Yerine Farklı Oranlarda Cam Tozu Ve/veya Yüksek Fırın Cürufunun İkamesi
2022
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, çelik lifsiz ve lifli Ultra Yüksek Performanslı Beton (UYPB) karışımlarında çimento yerine farklı oranlarda Cam Tozu (CT) ve/veya Yüksek Fırın Cürufu (YFC) ikamelerinin beton basınç dayanımı üzerindeki etkileri parametrik olarak araştırılmıştır. Bunun için, toplam bağlayıcı miktarının 1000 kg/m3 olduğu beton karışımı için katkısız kontrol karışımı ile çimento yerine ağırlıkça %12.5 ve %25 oranlarında CT ve/veya YFC’nun ikame edildiği tekli ve ikili bağlayıcı sistemine sahip 16 grup UYPB numunesi üretilmiştir. Bununla birlikte, hacimsel olarak %1.0 oranında düz çelik liflerin eklendiği aynı sayıda test numunesi daha hazırlanmıştır. 7, 14, 28, 56 ve 90 günlük basınç testleri sonucunda CT ve YFC’nun bağımsız ve birlikte kullanımlarına ilişkin basınç dayanımları kontrol numunesi referans alınarak değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlar, UYPB’da ağırlıkça %25’e kadar CT veya YFC ikamesi ile hedeflenen basınç dayanımlarına ulaşılabileceğini göstermiştir. CT ve YFC’nun ikili kullanımlarıyla basınç dayanımlarının olumsuz etkilendiği ve katkı oranı arttıkça dayanımların hızla azaldığı belirlenmiştir. Beton karışımında daha yüksek oranda katkı kullanılmasıyla çelik liflerin basınç dayanımı üzerindeki etkisi daha önem kazanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Substitution Of Different Amounts Of Glass Powder And/or Ground Granulated Blast Furnace Slag In Place Of Cement On Ultra-high Performance Concrete With and Without Steel Fiber
2022
Yazar:  
Özet:

In the presented study, the effects of Glass Powder (GP) and/or Ground Granulated Blast Furnace Slag (GGBFS) substitutions in different proportions in place of cement in Ultra High Performance Concrete (UHPC) mixtures with and without steel fiber were parametrically investigated by the compressive strength. In this context, the total of 16 group UHPC specimens consisting of single and dual-uses of GP and GGBFS of 12.5% and 25% by weight in place of the cement as well as additive-free control mixture were produced for the concrete mixture where the total amount of binder is 1000kg/m3. However, same number of the test specimens were also prepared by inclusion of straight steel fibers of 1.0 vol%. Based on uniaxial compression tests conducted at the concrete ages of 7, 14, 28, 56 and 90 days, the results with regard to independent and combined uses of GP and GGBFS were discussed by referencing the control mixture. The parametric investigations indicated that the target compressive strengths of UHPC can be obtained with the partial substitution of GP or GGBFS up to 25% by weight. Not only the compressive strengths were negatively affected by the dual-uses of GP and GGBFS, but also high amount of additive materials led to rapidly strength losses. The effect of steel fibers on the compressive strength became more important with the additive use in higher proportions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 854
Atıf : 2.281
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini