Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
ÜNİVERSİTE VE KAMU KURUMLARINDA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ
2023
Dergi:  
Soma Meslek Yüksekokulu Teknik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

31.12.2012 tarihinde yasalaşan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (İSG) gereği, ülkemizdeki tüm çalışanlar ve işverenlere belirli yükümlülükler getirilmiştir. Yasa gereklilikleri, tüm çalışanları ve işverenleri kapsamasına rağmen, hala kamu kurum ve kuruluşlarında İSG yasası gereklilikleri tam olarak hayata geçirilememiştir. Yasa gereği, tüm kamu çalışan, işveren ve binalarının, yasanın çıktığı tarihten itibaren (31.12.2012) risk değerlendirmesi yapılması, acil durum planlarının belirlenmesi ve tasarlanması, İSG kurullarının kurulması gibi işlerinin yapılması gerekmekte ve eğer gerekli ise bir İSG koordinatörlüğü kurulmalıdır. Koordinatörlüğün tasarlayacağı yıllık eylem planına göre, risk değerlendirmesindeki tehlikelerin giderilmesi, çalışanların eğitimlerinin planlanması, acil durum ekiplerinin eğitilmesi gibi önceliği olan işlerin yapılması gerekmektedir. Her ne kadar 6331 sayılı yasa tüm çalışanları kapsıyor olsa da, özellikle kamu çalışanlarının yasa içinde bahsedilmemesi ve bundan dolayı da sert yaptırımların olmaması, yasanın gerekliliklerinin yerine getirilmesinde bir çok soruna sebebiyet vermektedir. Bu çalışmada bazı kamu kurumlarında yasanın gerekliliklerinin nasıl yürütülebileceği ve ortaya çıkan sorunların neler olabileceği hakkında bir tartışma içermektedir. Ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin 2015 yılında yaptırdığı bazı risk değerlendirme raporlarından alıntılar yapılarak, risk skorları değerlendirilmiş ve temel istatistiksel analiz gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Soma Meslek Yüksekokulu Teknik Bilimler Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 87
Atıf : 146
2023 Impact/Etki : 0.222
Soma Meslek Yüksekokulu Teknik Bilimler Dergisi