Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Cinema Against Doublethink: Ethical Encounters with the Lost Pasts of World History
2022
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

David Martin-Jones, “Çiftdüşüne Karşı Sinema: Dünya Tarihinin Kayıp Geçmişleriyle Etik Karşılaşmalar” adlı kitabında sinemanın kayıp, unutulmuş, kaydedilmemiş ve silinmiş tarihleri ​​ortaya çıkarma gücünü tartışmaktadır. Kitapta ele aldığı filmleri iki temel referans noktasına başvururarak inceler. Bu referans noktalarından birincisi Enrique Dussel'in 'transmodern etik' kavramı, ikincisi ise Gilles Deleuze'ün 'zaman-imge' kavramıdır. Martin-Jones, bu kavramlar aracılığıyla çiftdüşünün nasıl çalıştığını açıklamakta ve sinemanın çiftdüşünü ifşa etme gücünü tartışmaktadır. Kitabın ana fikri oldukça belirgin: Sinemanın zaman-imgelerine bakarak, bildiğimizi düşündüğümüz tarihi, Avrupa merkezli hegemonik bakış açısından arındırıp yeniden düşünmek ve eleştirmek. Martin-Jones, dünya sinemasından seçtiği filmleri kendi özgün sınıflandırmasıyla tartışarak bize yeni bir yol göstermektedir. Bu sınıflandırma ile kitap, film çalışmaları ve tarih yazımı gibi alanlar için bizlere yeni yöntemler sunabilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

David Martin-Jones, in his book “Cinema Against Doublethink: Ethical Encounters with the Lost Pasts of World History”, discusses the cinema's power to reveal the lost, forgotten, erased, unrecorded or even eradicated histories. Martin-Jones consults two primary conceptual references in his analysis: The first is Enrique Dussel's 'transmodern ethics', and the other is Gilles Deleuze’s 'time-image'. Through these concepts, the author explains how doublethink works and, illustrates how cinema reveals the doublethink throughout history. The book's main idea is quite transparent: to reconsider and criticise the Eurocentric way of looking at the world history we assume that we know via utilising cinema's time-images. Martin-Jones shows us a new path by considering history with Dusselian ethics and Deleuze's time-images in cinema and discussing the ‘world of cinema’ with his unique taxonomy. Through this taxonomy, this work may offer new methods for film studies and historiography.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SineFilozofi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 333
Atıf : 467
SineFilozofi