Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 37
 İndirme 5
BAZI ARAP LEHÇELERİNDEKİ ATASÖZLERİNDE GEÇEN TÜRKÇE KELİMELER
2015
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türkçe ve Arapça arasında uzun bir geçmişe dayalı bir dil ilişkisi vardır. Türkçe, Arapçanın yoğun tesiri altında kalmış ve bu dilden birçok kelime almıştır. Aynı zamanda Türkçe de Arapçayı etkilemiş ve ona çok kelime vermiştir. Bu kelimeleri tespit etmek amacıyla çok çalışma hazırlanmıştır. Ama Türkçe kelimelerin Arapça atasözü ve deyimlerde nasıl bir yere sahip olduğu pek incelenmemiştir. Bu çalışmada çağdaş Arap lehçelerindeki atasözleri ve deyimlerde kullanılagelen Türkçe sözcükler tespit edilip üzerine durulacaktır. Bu sözcüklerin atasözlerindeki anlamını gösterdikten sonra varsa eğer atasözlerinin Türkçedeki karşılığı da verilecektir. Sonuçta söz konusu kelimelerin atasözü ve deyimlerde hangi amaçla kullanıldığı da açıklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish words in the basics of the Arab languages
2015
Yazar:  
Özet:

There is a long-lasting language relationship between Turkish and Arabic. The Turkish was under the intense influence of the Arabic and received many words from this language. Turkey also influenced the Arabic and gave it a lot of words. A lot of work has been done to identify these words. However, it has not been much studied how the Turkish words have a place in Arabic speech and sentences. In this study, the Turkish words that are used in the modern Arabic speeches and sentences will be identified and focused on. If you have shown the meaning of these words in their speeches, then their speeches will also be rewarded in Turkish. It will also be explained for what purposes the words are used in the speech and sentences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 1.384
Quarter
Filoloji Temel Alanı
Q1
20/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
218/520

Dil Araştırmaları