Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Müzik Eğitimi Alanında Yazılmış Olan Lisansüstü Tezlerin İçerik ve Yöntemlerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi
2022
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Türkiye'de müzik eğitimi alanında yazılan lisansüstü tezlerin içerik analizi yapılmıştır. Bu amaç doğrultusunda 339 adet lisansüstü tez incelenmiştir. Betimsel nitelikte olan araştırmada doküman analizi yöntemiyle toplanan veriler, içerik analizi yapılarak çözümlenmiştir. Araştırmada elde edilen veriler betimsel istatistik yöntemleriyle analiz edilerek tablolar halinde sunulmuştur. Araştırmada incelenen lisansüstü tezlerin büyük çoğunluğunun yüksek lisans tezi olduğu, müzik eğitimi alanında erişilebilir ilk tezin 1986 senesinde ve en fazla tezin 2019 senesinde yazıldığı, tezlerin büyük çoğunluğunun Gazi Üniversitesinde ve eğitim bilimleri enstitülerinde yapıldığı, tezlerin büyük çoğunluğunun nicel ya da karma araştırma yöntemleri ve tarama modeli kullanılarak çalışıldığı, veri toplama yöntemi olarak görüşme ve anket yönteminin en çok kullanıldığı, veri analiz yöntemi olarak en çok nicel veri analiz yöntemlerinin kullanıldığı, veri toplama aracı olarak en fazla doküman analizi ve anketlerin kullanıldığı, deneysel desen kullanılarak çalışılan tezlerde en çok ön test son test kontrol gruplu modelin kullanıldığı, deney grubu katılımcı sayısının ortalamasının 23,48, kontrol grubu katılımcı sayısının ortalamasının 16,34 olduğu, uygulama sürelerinin ortalama 14 hafta sürdüğü, betimsel ve anlam çıkarıcı istatistiklerin birlikte kullanıldığı ve çalışma grubu olarak en çok müzik alanındaki üniversite öğrencileri ile 6-15 yaş aralığındaki çocukların seçildiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparative review of the content and methods of graduate theses written in the field of music education
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the content analysis of the postgraduate theses written in the field of music education in Turkey was made. For this purpose, 339 graduate theses have been studied. The data collected by the method of document analysis in the visual nature of the research, is analyzed by the content analysis. The data obtained in the study were analyzed by visual statistical methods and presented in tables. The majority of the sub-graduate theses studied in the study are the master's thesis, the first thesis available in the field of music education was written in 1986 and the majority of the thesis was written in 2019, the majority of the theses studied in the University of Gazi and educational sciences institutes, the majority of the theses studied using quantitative or combined research methods and scan model, the method of data collection was most used, the method of data analysis was most used, the method of data analysis was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most used, the method of data collection was most

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.196
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi