Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
KORNEA YARALANMASI İLE BAŞVURAN HASTALARIMIZIN DEMOGRAFİK VE KLİNİK ÖZELLİKLERİ
2019
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Hastanemiz acil servisine izole göz küresi yaralanması ile başvuran hastaların değerlendirilmesi. YÖNTEMLER: 2018 yılında göz küresi yaralanması ile başvuran hastalar yaş, cinsiyet, eğitim durumu, olayların iş kazası olup olmaması, korneal yaralanma dereceleri, eşlik eden korneal yabancı cisim, lens ve iris hasarı olup olmaması, göz içi yabancı cisim eşlik edip etmemesine göre değerlendirildi. BULGULAR: 2018 yılında göz küresi yaralanması ile başvuran yaş ortalaması 29,8±10,2 (9-56) olan 58 hastanın 58 gözü değerlendirildi. Hastaların 5'i(%8,6) bayan,53'ü(%91,3) erkek idi. Hastalardan 4'ü 18 yaş altı öğrenci, 4'ü üniversite mezunu, 42'si lise ve dengi okul mezunu, 3'ü ortaokul ve 5'i de ilkokul mezunu idi. Hastalardan 3'ü(%5,1) yapıştırıcı madde teması,4'ü(%6,8)alkali madde teması,6'sı(%10,3) epitel defekti, 43'ü (%74,1) korneal yabancı cisim ile birlikte olan yaralanma ve 2'si(%3,4) vitre içi yabancı cisim ile birlikte olan kornea yaralanması ile tarafımıza başvurdu. Alkali madde teması olan 4 hastadan 1'i (%25) 18 yaş altı iken, 2'si (%50) temizlik yapan ev hanımı ve 1'i de (%25) temizlik işçisiydi. Alkali madde teması olan kişilerden işyerinde temizlik yapan bir hasta erkek (%25), diğer 3 hasta bayan idi. (%75). Epitel defekti ile başvuran 6 hastadan 1 tanesi çocuk ve 2'si bayan olmak üzere 5 tanesi erişkin hasta idi. Bayan olan iki hastanın da epitel defekti sebebi çocuğunun parmağının korneaya sürtmesi idi. Erişkin hastalardan diğer 3 erkek hasta ise çalışma esnasında metalik yabancı cismin korneal epitel defekti yaptığı hastalar idi. SONUÇ: Göz küresi yaralanması her yaştan bireyi etkileyebilen ve nedenine göre tedavi edilmesi gereken bir göz hastalığıdır.

Anahtar Kelimeler:

Demographic and clinical characteristics of our patients with cornea injury
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: assessment of patients with isolated eye cells injured to our hospital emergency service. Methods: Patients with eye-global injury in 2018 were assessed by age, gender, educational status, whether or not the events were a work accident, corneal injury degrees, accompanying corneal foreign body, lens and iris injury, or not accompanying in the eye foreign body. In 2018, 58 eyes of 58 patients with an average age of 29.8±10.2 (9-56) were assessed. 5 of the patients (8.6%) were female, 53 (91.3) were male. Of the patients, 4 were under 18 years of age students, 4 were university graduates, 42 were high school and equivalent school graduates, 3 were high school graduates and 5 were primary school graduates. Of the patients, 3(5.1%) were contacted with adhesive substances, 4(6.8%) were contacted with alkali substances, 6(10.3%) epithelial defects, 43(74.1%) were injured with corneal foreign bodies and 2(3.4%) were injured with corneal injured with in vitre foreign bodies. One of the four patients with alkaline contact (25%) was under 18 years of age, two (50%) was the cleaning housewife and one (25%) was the cleaning worker. One patient (25%) who was cleaning in the workplace from those with alkylic substance contact was the other 3 patient women. and 75% . Of the 6 patients with epithelial defect, 1 was a child and 2 were female, 5 were adult. The two women, who were the woman, also had an epithelial defect because the child's finger was thrown into the cornea. The other three male patients of the adult were patients with corneal epithelial defect of a metallic stranger body during the study. The result is that eye cell injury is an eye disease that can affect a person of any age and should be treated according to the cause.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.222
2023 Impact/Etki : 0.045
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi