User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 16
 Downloands 1
Dini Motifli Terör Fenomeni ve İslam’ın Siyasal İstismarı
2005
Journal:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu makalenin birinci bölümünde kısaca; dinin kötüye kullanılmasına atıfta bulunularak dini motifli terörizmin üzerinde durulmustur. Süphesiz geleneksel  slami topluluk içerisinde dini metinlerin kimi ulema ve dini liderler tarafından radikal olusumlar için bir alt yapı olusturacak tarzda yorumlanması ve açıklanması dini motifli terör eylemleri üzerinde etkili olabilecektir. Bu bakımdan kendi siyasal amaçlarına uygun olarak radikal liderler tarafından açıklanan dini dogmaların mahiyetini ve yerini incelemek önemlidir. Bu yazının amacı  slam’ın siyasal kullanımından etkilenen terörizmi analiz etmektedir. Bilindigi gibi  slam terör ve siddete karsıdır, yani, terörizm ve bununla iliskili organize siddet hareketlerinin kaynagı din degildir. Dini siddetin baslıca güdüleyicisi dinden ziyade ekonomik ve sosyopolitik saikler olmaktadır. Ancak dinin siyasal amaçlar için istismar edilmesi ve kötüye kullanılması terörist faaliyetler üzerinde etkili olabilir ya da onun kaynaklarından biri olarak görülebilir. Bu yüzden siddet izlenimi veren bazı dini metinlerin modern anlayıs ve sartlar çerçevesinde yeniden yorumlanması bir zaruret halini almıstır. Toplumun evrimiyle din dahil tüm toplumsal kurumlar kendi asli alanına çekilmistir. Yapısal farklılasma süreciyle din de laiklik çerçevesinde kendi alanında uzmanlasmalıdır. Böyle bir anlayışın en azından tabiat üstünden bir onaya yer vermeyerek, dini motifli terörizmin önlenmesine katkıda bulunabileceği söylenebilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Field :   İlahiyat

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 376
Cite : 624
2023 Impact : 0.054
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi