Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Preparatory School Students' Perceptions of Learning English for Specific Purposes (ESP) for International Relations
2023
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel amaçlı İngilizce (ESP), birlikte İngilizce öğrenen bir grup insanın benzer gereksinimlere ve beklentilere sahip olacağı fikrine dayanmaktadır. ESP'nin özellikle yetişkin öğrenciler olmak üzere üniversite öğrencileri arasında genel dil öğrenme motivasyonunu yükseltmede etkili olduğu gösterilmiştir. Bir öğrencinin yabancı dil sınıfındaki ihtiyaçlarının analizi, sınıfta en yararlı olacak dilsel türler ve kelime dağarcığı gibi faktörlere ve bu tür bilgileri aktarmanın en etkili yollarına odaklanır. Yüzde Yüz İngilizce olan bölümlerde, tüm fakülte dersleri İngilizce olarak verilmektedir; bu nedenle, gelen birinci sınıf öğrencilerinin ana dallarına başlamadan önce tam bir yıl boyunca İngilizce dil kursu almaları zorunludur. Ancak bu çalışmada öğrenciler, İngilizce öğretmenliği hariç diğer tüm bölümlerdeki öğrencilerle aynı şekilde, yalnızca genel İngilizce dersleri almaktadırlar. Bu nedenle, bu araştırmanın amacı, Uluslararası İlişkiler öğrencilerinin ne ölçüde özel amaçlı İngilizce ’ye ihtiyaç duyduklarını ortaya çıkarmaktır. Veriler, öğrenci merkezli ihtiyaç analizi anketi, yarı yapılandırılmış görüşme ve ihtiyaç analizi anketinin bir parçası olarak doküman analizi yoluyla toplanmış ve ortaya çıkan veriler, tanımlayıcı istatistikler ve içerik analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgulara göre, müfredat, öğrencilerin okul başarısı için dilsel gereksinimlerine yeterince hitap etmemektedir. Bunun yerine, şu anda sunulan standart İngilizce derslerine ek olarak, özellikle konuşma ve yazma becerilerini içermesi gereken, gelecekteki kariyerleriyle bağlantılı özel bir ESP dersine ihtiyaçları vardır.

Anahtar Kelimeler:

Preparatory School Students' Perceptions of Learning English for Specific Purposes (ESP) for International Relations
2023
Yazar:  
Özet:

Specific English (ESP) is based on the idea that a group of people who learn English together will have similar requirements and expectations. ESP has been shown to be effective in improving the general language learning motivation among university students, adult students. The analysis of a student's needs in a foreign language class focuses on factors such as the language types and vocabulary that will be most useful in the classroom and the most effective ways to transfer such information. In departments with a hundred percent English, all faculty courses are taught in English; therefore, the first-class students who come are required to take English language courses for a full year before starting their main disciplines. However, in this study, students receive only general English courses, in the same way as students in all other departments, except English teaching. Therefore, the purpose of this research is to reveal how much International Relations students need special-purpose English. The data is collected through document analysis as part of the student-centered needs analysis survey, semi-structured interview and needs analysis survey and analyzed using data, identifying statistics and content analysis. According to the findings, the curriculum is not adequately tailored to the student’s linguistic requirements for school success. Instead, in addition to the standard English courses currently offered, they need a special ESP course related to their future careers, which should include speaking and writing skills in particular.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.158
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi