Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
An Analysis on Social Studies Teacher Candidates’ Hospital Service Practice Experiences
2021
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) dersi kapsamında hastane deneyimlerine ilişkin düşüncelerini tespit etmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışma nitel araştırma yöntemlerinden fenomonolojik desende tasarlanmıştır. Çalışmanın örneklemi amaçlı örneklem tekniklerinden ölçüt örneklem tekniği ile belirlenmiştir. Bu bağlamda THU dersinde topluma sunacakları hizmeti hastane ortamında gerçekleştirecek on sosyal bilgiler 3. sınıf öğretmen adayı katılmıştır. Öğretmen adaylarının hastane ortamında yaşlı, kimsesiz, çocuk, engelli ve mülteci hastalara hastanede gidecekleri bölümü gösterme, hastanedeki bölümlere ilişkin hastaların sordukları soruları yanıtlama, onlara refakat etme ve hastane personeline yardım etme şeklinde birçok etkinlik gerçekleştirilmiştir. Çalışmaların sonunda yarı yapılandırılmış görüşme formları aracılığıyla öğretmen adaylarından hastanedeki deneyimlerine ilişkin düşünceleri alınmıştır. Elde edilen veriler içerik analizine tabi tutularak öğretmen adaylarının görüşlerinden tema ve bu temalara bağlı olarak alt temalara ulaşılmıştır. Ulaşılan temalar: hasta ve hastaneye yönelik farkındalık geliştirmek; yardım etme sürecinde manevi doyum yaşamak; hastanede sorumluluk almada isteklilik ve hasta ve hastaneye ilişkin ön yargılarının değişmesi şeklindedir. Öğretmen adaylarının hastane ortamındaki etkinliklere ilişkin deneyimlerinin genel anlamda olumlu olduğu bulgulanmıştır. Bu sonuç ayrıca öğretmen adaylarının toplumsal sorunlar konusunda hem farkındalık kazandıklarını hem de bu sorunların çözümünün bir parçası olmada istekli ve gönüllü bir şekilde çalıştıklarına ilişkin deneyimler yaşadıklarını göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Topluma hizmet uygulamaları dersi; Sosyal bilgiler öğretimi; Sosyal bilgiler öğretmen adayları; Hastahanede hizmet.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 982
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi