Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Sinovyal Sarkom Olgularımızın Genel Özellikleri
2010
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sinovyal Sarkom tüm yumuşak doku sarkomlarının %5-10'unu oluşturur. Sıklıkla 3.-5. dekad arası görülür. Olguların %65'i alt ekstremite yerleşimli olup diz çevresisık yerleşim yeridir. Bifazik tip, monofazik fibröz tip ve kötü diferansiye tip olmak üzere 3 histopatolojik tipte görülür. Histopatolojik tanısı mikroskobik bulgular, epitelyal markırlarda pozitif boyanma ve t(X;18)translokasyonunun belirlenmesi ile konur. Prognozu kötü olup 5 yıllık ve 10 yıllık sağkalım oranları %38-76 ve %20-63'tür. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalında 2005-2009 yılları arasında sinovyal sarkom tanısı alan 20 olguya ait preparatlar ve immünboyamalar retrospektif olarak yeniden incelendi.Çalışmanın sonunda serimizin küçük ve takip süremizin az olmasına rağmen tümör çapı, tümör lokalizasyonu, yaş ve histopatolojik tip gibi prognoza yönelik kriterler dikkate alındığında bulgularımızın literatür bulguları ile uyumlu olduğu ve uzun süreli takipli daha büyük serili çalışmalarla prognoza yönelik daha sağlıklı verilere ulaşılabileceği kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

The General Characteristics of Sinovyal Sarcoma
2010
Yazar:  
Özet:

Sinoval sarcoma accounts for 5-10% of all soft tissue sarcoma. It is often seen between 3 and 5 decades. 65% of cases are localized in the lower limb and surrounded by the knees. It occurs in 3 histopathological types, including the Bifasic type, the Monophasic type of fibrosis and the Bad Differential type. Histopathological diagnosis is placed with microscopic findings, the determination of positive painting and translocation of t(X;18) in epithelial markers. The forecast is bad and the 5-year and 10-year survival rates are 38-76 and 20-63%. The preparations and immunboyamals of 20 cases diagnosed with sinovical sarcoma between 2005 and 2009 were retrospective reviewed in the Department of Pathology of the University of Uludağ. At the end of the study, our series is small and our tracking time is short, but considering forecast criteria such as tumor diameter, tumor localization, age and histopathological type, our findings are consistent with literary findings and the long-term follow-up greater series studies can provide healthier forecast data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 2.655
2023 Impact/Etki : 0.023
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi