Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 13
TÜRKİYE VE ALMANYA'DAKİ İLKOKUL ÖĞRETİM PROGRAMLARININ TEKNOLOJİ BAĞLAMINDA KARŞILAŞTIRILMASI
2023
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu araştırmanın amacı, Almanya ve Türkiye’deki öğretim programlarında yer alan özel amaçlar, kazanımlar, içerik, öğretme-öğrenme süreci ve ölçme-değerlendirme ögelerini teknoloji bağlamında karşılaştırmaktır. Araştırmanın deseni temel nitel araştırma olarak belirlenmiştir. Araştırmada, temel nitel araştırma deseninde kullanılan veri toplama yöntemlerinden biri olan doküman incelemesi kullanılmıştır. Araştırmanın veri kaynağını Almanya’da kullanılan Hayat Bilgisi Öğretim Programı (LehrplanPLUS Grundschule, 2017) ile Türkiye’de kullanılan Fen Bilimleri Öğretim Programı ve Sosyal Bilgiler Öğretim Programı oluşturmuştur. Öğretim programlarına ilişkin dokümanlar her iki ülkenin Eğitim Bakanlıklarının resmî internet sayfalarından elde edilmiştir. Elde edilen veriler özel amaçlar, kazanımlar, içerik, öğretme-öğrenme süreci ve ölçme-değerlendirme temaları kapsamında betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Bu araştırmanın her aşamasında, karşılaştırmalı eğitim alanında uzman bir kişinin görüşleri alınmıştır. Araştırmanın sonuçlarına bakıldığında iki ülkenin, teknolojiye ilişkin benzer amaçlara sahip olmasına rağmen uygulama süreçlerinin farklılıklar gösterdiği görülmüştür. Ayrıca teknolojiye ilişkin öğrenme alanlarındaki kazanım sayısı da benzerlik göstermesine rağmen içeriklerinin farklılaştığı görülmektedir. Bu doğrultuda Almanya’da Türkiye’ye oranla yoğunlukla uygulamalı bir eğitim anlayışının benimsendiği tespit edilmiş ve buradan yola çıkılarak birtakım öneriler geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Karşılaştırmalı eğitim, Almanya, öğretim programları, teknoloji

Anahtar Kelimeler:

Acceptance of Primary Education Programs in Turkey and Germany in the Technology Connection
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to compare the specific objectives, achievements, content, teaching-learning process and measure-evaluation objects included in the teaching programmes in Germany and Turkey in a technological context. The design of the research is determined as a basic quality research. In the research, document review was used, which is one of the data collection methods used in the basic quality research pattern. The data source of the research was created by the Life Knowledge Teaching Program in Germany (LehrplanPLUS Grundschule, 2017) and the Science Teaching Program in Turkey and the Social Knowledge Teaching Program in Germany. Documents relating to the teaching programs have been obtained from the official websites of the Ministries of Education of both countries. The data obtained was analyzed through the visual analysis method within the framework of specific purposes, achievements, content, teaching-learning process and measure-evaluation topics. At each stage of this study, the opinions of a specialist in the field of comparative education were taken. The results of the study showed that although the two countries have the same technological objectives, their implementation processes showed differences. In addition, the number of achievements in the fields of learning related to technology is similar, although the content is different. In this direction, it was established that in Germany an intensely practical understanding of education was adopted compared to Turkey and a number of recommendations were developed from here. Keywords: Comparative education, Germany, curricula, technology

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.188
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi