Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 65
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 1
Okul Öncesi Eğitime Destek Projesi: Bolu İli Örneği
2016
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Nitelikli bir erken çocukluk eğitimi ve zorunlu eğitim, sürdürülebilir bir ulusal kalkınmanın ve uluslararası alanda sürdürülebilir rekabet gücü oluşturmanın ön koşulu olarak görülmektedir. Bu düşünceden yola çıkan ve bir sivil toplum kuruluşu olan Bolu Bağışçılar Vakfı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile Okul Öncesi Eğitime Destek Projesini 17 Ocak 2010 tarihinde başlatmıştır. Bolu’da okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını ve niteliğinin arttırılmasını amaçlamayan bu proje kapsamında; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi, uzman desteğini ve yaptığı araştırmalarla elde ettiği yeni bilgi, beceri ve deneyimlerini; • Okul öncesi eğitimi alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencileri, • Okul öncesi eğitimi öğretmenleri ve yöneticileri, • Bolu’da yaşayan okul öncesi çağındaki çocuklar ve aileleri, •Bolu’da çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda desteğe ihtiyacı olan tüm yetişkinlerle paylaşmayı amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda, Merkez bünyesinde kurulan Bağışçılar Vakfı Kreş ve Anaokulu 0-36 ay/36-72 aylık çocuklara hizmet vermeyi hedeflemiştir. Bolu Bağışçılar Vakfı Kreş ve Anaokulu, 1540 lik kapalı alan (Anaokulu için 935, kreş için 605 ) ve 1300 bahçe alanı ile toplam 2840 lik bir alana inşa edilmiştir. Yapım ve donatımıyla birlikte 1.503.902.46 liraya mal olan Bolu Bağışçılar Vakfı Kreş ve Anaokulu 0-36 ay/36-72 aylık çocukları tek bir çatı altında toplaması nedeniyle önemli bir model oluşturmaktadır. Okul Öncesi Eğitime Destek Projesi, ülkemizde özel sektör, sivil toplum kuruluşu, üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğine öncülük etmektedir. Bu çalışmada, proje sürecinde gerçekleştirilen tüm çalışmaların okul öncesi eğitime yerel ve ulusal etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu temel amaç doğrultusunda projenin farklı bölgelerdeki benzer işbirliklerine örnek teşkil etmesi hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.164
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal