Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 8
Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Çocuk İstismarı ve İhmali Üzerine Farkındalık Düzeylerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İstismar ve ihmalin önlenmesi, çocuk haklarının ihlalini ortadan kaldırdığı gibi sağlıklı toplumların oluşmasında da son derece önemlidir. İstismar sorununun önlenmesinde çocuklarla aileleri kadar vakit geçiren öğretmenler kilit role sahiptir. Bu araştırmanın amacı; okul öncesi öğretmen adaylarının, ülkemizde her geçen gün sayısı artan çocuk istismarı ve ihmali sorununa yönelik farkındalık düzeylerini belirlemektir. Tarama deseninin kullanıldığı çalışmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi okul öncesi eğitimi öğretmenliği bölümünde öğrenim gören 135 öğretmen adayı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri, 20 maddeden oluşan “Çocuk İstismarı ve İhmali Farkındalık Ölçeği”nin öğretmen adaylarına uygulanması ile toplanmıştır. Verilerin analizi sonucunda, okul öncesi öğretmen adaylarının çocuk istismarı ve ihmaline yönelik farkındalık düzeylerinin yüksek olduğu, kadın öğretmen adaylarının fiziksel istismara yönelik farkındalık düzeylerinin erkek öğretmen adaylarına göre ikinci sınıfların farkındalık düzeylerinin diğer sınıflara göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Araştırmada elde edilen bulgular alanyazın ışığında tartışılmıştır. Anahtar Kelimeler: Çocuk istismarı ve ihmali; Çocuk hakları; Farkındalık; Okul öncesi öğretmeni; Öğretmen adayları.

Anahtar Kelimeler:

Pre-school Teachers' Advisory Levels On Child Abuse and Admissions
2021
Yazar:  
Özet:

Prevention of abuse and abuse is also extremely important in the formation of healthy societies, as it eliminates the violation of the rights of the child. Teachers who spend time with their families in the prevention of the problem of abuse have a key role. The aim of this study is to determine the levels of awareness of the pre-school teachers candidates, the increasing number of children in our country every day, about the problem of abuse and disobedience. In the study used the screening pattern, the 2016-2017 educational year was carried out with 135 teachers candidates who studied in the pre-school education teaching department of Bolu Abant İzzet Baysal University. The data of the study was collected with the application of the "Child Abuse and Intellectual Awareness Scale" consisting of 20 articles to teachers candidates. The analysis of the data found that pre-school teacher candidates had a high level of awareness of child abuse and negligence, and that women teacher candidates had a higher level of awareness of physical abuse compared to male teacher candidates, and that second class candidates had a higher level of awareness compared to other classes. The findings obtained in the research were discussed in the light of the area. Keywords: child abuse and negligence; child rights; awareness; pre-school teacher; teacher candidates.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 974
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini