Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 6
Bilge Kağan Yazıtındaki Karagan Kısıl Adı ve Yeri Üzerine Düşünceler
2008
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilge Kağan yazıtının doğu yüzünün 37. satırında geçen Karagan Kısıl adı çeşitli şekillerdeokunmuş ve anlamlandırılmıştır. Bu makalede Karagan’ın -gAn+ ekiyle; kısıl’ın ise kıs- fiilinden-l+ ekiyle kurulmuş olduğu çeşitli örnekler verilerek belirtildi. Moğolların Gizli Tarihi’ndegeçen ve Selenge ırmağı civarında olduğu bildirilen Hara’un-habçal ‘Haraun geçidi’ ile birve aynı olabileceği dikkatlere sunuldu. Terhin (Taryat) yazıtının batı yüzünün 4. satırındakiKaraga’nın da Selenge ırmağı civarında bulunduğu ve büyük bir olasılıkla Selenge’nin kollarındanbiri olan Haraa gool (Haraa ırmağı) veya Hara’un dağları olduğu ve aynı bölgede olmasıdolayısıyla Karagan Kısıl ile ilişkili olduğu önerildi.

Anahtar Kelimeler:

Thoughts on the Short Name and Place of Karagan in Wisdom Kağan Written
2008
Yazar:  
Özet:

The name Karagan Kısıl, which passes in the 37th line of the east side of the wisdom Kağan writing, is read and understood in various forms. In this article, Karagan’s -gAn+ attachment; and the short is created by the short-fact-l+ attachment were given various examples. The observations were presented that the Mongols were to be in the Hidden History and around the river Selenge and the Hara'un-habçal 'Haraun Pass' could be the same as the same. It was suggested that Karaga in the fourth line of the western face of the Terhin (Taryat) is also located around the river Selenge and is highly likely one of the arms of Selenge, Haraa gool (River Haraa) or the mountains of Hara and is in the same area because it is associated with Karagan Kısıl.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.477
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi