Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da İnsani Gelişme, Temel Makroekonomik Değişkenler ve Terörizm: Bir Panel Nedensellik Analizi
2021
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda terörizm ile mücadelede ilerlemeler kaydedilmesine rağmen, terörizm hala birçok ülke için ciddi bir sorundur. İlgili literatürde çok sayıda kurumsal, ekonomik ve sosyal faktör terörizmin olası nedenleri olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmada yatay kesit bağımlılığını dikkatte alan nedensellik testi kullanılarak 2005-2019 döneminde orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde insani gelişme, kişi başına GSYİH, işsizlik ve genç işsizilik ve enflasyon temel makro ekonomik değişkenleri ile terörizm arasındaki karşılıklı etkileşimi araştırılmıştır. Nedensellik analizi sonucunda insani gelişme, işsizlik, genç işsizlik, enflasyon ve terörizm arasında karşılıklı bir etkileşim ve kişi başına düşen reel GSYİH'den terörizme doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Human Development, Main Macroeconomic Variables and Terrorism In Middle East and North Africa: A Panel Causality Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

Terrorism has still a serious problem for many countries despite the improvements in combat with terrorism during the recent years. Many institutional, economic, and social factors have been documented as the possible causes of terrorism in the related literature. This research explores the reciprocal interaction between human development, main macroeconomic variables of real GDP per capita, unemployment, youth unemployment, and inflation and terrorism in Middle East and North African countries over the 2005-2019 period through causality analysis with cross-sectional dependence and heterogeneity. The causality analysis discovered a reciprocal interaction between human development, unemployment, youth unemployment, inflation and terrorism and a significant causality from real GDP per capita to the terrorism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.564
2023 Impact/Etki : 0.104
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi