Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 15
Primary School Teachers' Metaphors Regarding Grammar
2020
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı sınıf öğretmenlerinin dil bilgisine ilişkin algılarını metaforlar yoluyla belirlemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan 116 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, katılımcıların kişisel bilgileri ile dil bilgisine ilişkin görüşlerini almak için “Dil bilgisi………..gibidir; çünkü……” sorusunun yer aldığı form ile toplanmıştır. Toplanan veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilip yorumlanmıştır. Öğretmenlerin dil bilgisini neye benzettikleri ve benzetme nedenleri çeşitli kategoriler altında toplamıştır. Araştırmanın sonucunda, dil bilgisini ele alan bu kategoriler, “dilin temeli olarak dilbilgisi”, “doğru iletişim aracı olarak dilbilgisi”, “kurallar bütünü olarak dilbilgisi”, “estetik yönü ile dilbilgisi”, “eğlenceli yönü ile dilbilgisi”, “tamamlayıcı/bütünleştirici olarak dilbilgisi”, “düzenleyici olarak dilbilgisi”, “yansıtma aracı olarak dilbilgisi”, “yol gösterici olarak dilbilgisi”, “çok yönlülüğüyle dilbilgisi” ve “değişim aracı olarak dilbilgisi” şeklinde belirlenmiştir. En çok metaforu içinde bulunduran kategorilerden ilk üçü sırasıyla “tamamlayıcı/bütünleştirici”, “dilin temeli”, “doğru iletişim aracı” şeklindedir. Dört öğretmenin metaforlarından dil bilgisine yönelik olumsuz bir tutuma sahip oldukları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.238
2023 Impact/Etki : 0.101
International Online Journal of Educational Sciences