Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Hanehalkı Karbon Ayak İzinin Yavaş Kent Ölçeğinde İrdelenmesi; Bolu - Mudurnu Örneği
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Karbon salınımının temel sebebi;  yayılmacı kent yapısı, fosil yakıt bağımlılığı, insanların tüketim alışkanlıkları olarak bilinir. Her bireyin tüketim davranışları, yaşam şekli, yaşam standartı  vb. unsurlar,  doğada karbon salınımına sebep olmaktadır. Yavaş kentler,  artan tüketim kültürüne bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Sürdürülebilir tüketim ve yerel üretimi destekleyen bir hareket olarak gelişmiştir.

Çalışmanın amacı; Yavaş kenti Mudurnu’da karbon ayak izini, hane halkı ve bireysel tüketim davranışlarından elde edilen sonuçlar üzerinden değerlendirmektir. Mudurnu’da hane halkı enerji tüketimi, (elektrik, kömür, odun, tüp gaz, doğalgaz kullanımı) bireysel araç kullanımı,  gıda üretim-tüketim ilişkisi (organik yiyecek tercihi, et-süt tüketim oranları, yerel gıda üretimi, hazır gıda tüketimi vb.), yaşam tarzındaki bireysel harcamalar, geri dönüşüm faaliyetleri  vb. nitel, nicel faktörlere dayandırılarak anket araştırması yapılmıştır.  Hane halkı ayak izi ve bireysel karbon ayak izi tespit edilmiştir. Karbon ayak izi hesaplamasında “carbonindependent.org” veri tabanı kullanılmış olup,  anket çalışması, karşılıklı görüşme, saha gözlem araştırmaları ile birlikte yürütülmüştür. Çalışmada evsel ısınma sebebi ile hane halkı ve bireysel karbon ayak izinin yüksek olduğu görülmüştür. Evsel ısınma ve yeşil enerji kapsamında Dünya ve Türkiye’den yavaş kent örnekleri incelenmiştir.  Hane halkının karbon ayak izi konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğu savı üzerinden Mudurnu’da karbon ayak izi azaltılmasına yönelik genel çıkarımlarda bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Home > Carbon Foot Track in Slow City Scale; Bolu - Mudurnu Example
2022
Yazar:  
Özet:

The main cause of carbon emissions is known as spreading urban structure, fossil fuel addiction, people's consumption habits. The consumption behavior of each individual, lifestyle, standard of life, etc. It causes carbon emissions in nature. Slow cities have emerged as a response to increasing consumption culture. It has developed as a movement that supports sustainable consumption and local production.

The aim of the study is to evaluate the carbon footprint in the slow town of Mudurnu on the basis of the results obtained from households and individual consumption behaviors. In Mudurnu, households consume energy, (electricity, coal, wood, pipeline gas, natural gas use) individual vehicle use, food production-consumption relationship (organic food preference, meat-milk consumption rates, local food production, ready food consumption, etc.Individual spending in lifestyle, recycling activities, etc. The research has been carried out on the basis of quantial factors.  The households have been detected footprints and individual carbon footprints. In the calculation of carbon footprints, the "carbonindependent.org" database has been used, and it has been conducted along with survey studies, mutual interviews, field observation studies. The study found that due to domestic warming, households and individual carbon footprints were high. In the framework of domestic warming and green energy, slow cities from the world and Turkey have been studied.  According to the claim that the household people need to be informed about carbon footprints in Mudurnu, general findings for reducing carbon footprints have been made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 348
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences