Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 8
Beden eğitimi ve fen ve teknoloji dersinde doğa yürüyüşü konulu performans ödevinin değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, beden eğitimi ve fen ve teknoloji dersinde doğa yürüyüşü konulu performans ödevinin değerlendirilmesidir. Araştırmada, beden eğitimi ve fen ve teknoloji öğretmenlerinin ortak olarak hazırladıkları performans ödevi okuldaki tüm 6 ve 7.sınıf öğrencilerine verilmiştir. Toplam 390 öğrenciye verilen performans ödevini 283 öğrenci tamamlamıştır. Performans ödevinde öğrencilerden 3 farklı günde doğada yürüyüş yapmaları, günde toplam 30 dakika tempolu yürümeleri ve her 10 dakikalık yürüyüşler arasında 10 dakika dinlenmeleri istenmiştir. Öğrencilere ayrıca bu molalar sırasında yapmaları gereken görevlerin yazılı olduğu görev kağıtları dağıtılmıştır. Araştırmada performans görevi ile ilgili bütün detaylar beden eğitimi dersinde sınıflarda anlatıldıktan sonra öğrencilere öncelikle nabız almak öğretilmiş, sonra bahçede tempolu yürüyüş ve 10 dakikalık dinlenme sürelerinde yapmaları gerekenler uygulamalı olarak yaptırılmıştır. Öğrencilere bu görevi yerine getirmeleri için bir ay süre verilmiş ve yürüyüş sırasında not ettikleri bilgileri ve fotoğrafları, tarih, yer ve turların ayrı ayrı belirtildiği, beden eğitimi dersi için ayrı fen ve teknoloji dersi için ayrı posterler hazırlayıp sınıf ortamında sunmaları istenmiştir. Öğretmenler tarafından sınıfta yapılan değerlendirmeler sonucu her sınıfın en iyi üç posteri belirlenmiştir. Belirlenen bir tarihte ise her sınıftan seçilen üç poster görsel sanatlar, beden eğitimi, fen ve teknoloji öğretmenlerinin jüri olarak görev aldığı yarışma sonucunda değerlendirilip 6 ve 7.sınıfların en iyi posteri seçilmiştir. Seçilen üç poster, okuldaki diğer öğrencilerin görmesi için bir hafta panolarda asılı kalmıştır. Posterini zamanında getirmeyen öğrenci farklı olarak değerlendirilmiştir. Öğrencilerin performans ödevinde beden eğitimi ile fen ve teknoloji dersinde öğrendiklerini birleştirerek uygulama fırsatı bulup, hem psikomotor gelişim gösterdikleri, hem de uyguladıklarını sunuma hazırlayıp anlatım boyutunda da bilişsel ve duyuşsal kazanımlar elde ettikleri gözlenmiştir. Öğrenciler performans ödevi uygulaması ile doğada yürüyüş yaparken sağlıklı yaşam için sporun önemini de kavramışlardır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.402
2023 Impact/Etki : 0.287
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi