Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Evzâî’nin İtikadî Yönü
2023
Dergi:  
e-Makalat Mezhep Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fıkhî mezhepler içerisine dâhil edilen ve Şam merkezli bir mezhep olan Evzâîlik, özellikle Emevîler döneminde siyasi olarak desteklenerek yayılma fırsatı bulmuştur. Evzâî’nin görüşleri Emevîler tarafından desteklenmesinin bir sonucu olarak yayılma fırsatı bulmuştur. Hicrî II. asrın sonları itikadî konulardaki tartışmaların yoğun olarak yaşandığı yıllardır. Ehl-i Hadis grubuna dâhil edilen Evzâî, bu tartışmalara yeri geldikçe dâhil olarak kendi görüşlerini ortaya koymuştur. Siyasî anlamda Emevîlerce desteklenen Evzâîlik, Abbâsîler’in iktidarı ele geçirmesinden sonra deyim yerinde ise kaybolmaya yüz tutmuştur. Genel olarak itikadî konulardaki tartışmalara girmemeye ve bundan sakındırmaya yönelik söylemlerine karşın Evzâî, gereken durumlarda ortaya koyduğu görüşlerde Selef itikadına vurgu yaparak bunun dışına çıkmamaya gayret etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Theological Aspect Of Awza'i
2023
Yazar:  
Özet:

The Evzai sect, included in the jurisprudential schools of thought and based in Damascus, had opportunities for dissemination, particularly during the Umayyad era, with political support. The political backing from the Umayyads allowed the doctrines of Evzai to be disseminated. The latter part of the 2nd century of the Hijra was a period marked by intense theological debates. Evzai, affiliated with the Ahl al-Hadith (People of Hadith) group, occasionally participated in these discussions, expressing his views when necessary. Politically endorsed by the Umayyads, Evzai's influence began to diminish, almost to the point of disappearance, following the rise of the Abbasids to power. In general, despite his expressions advocating refraining from theological debates and discouraging involvement in such discussions, Evzâî, in the views he puts forth when necessary, strives to emphasize adherence to the Salafi creed, making an effort not to deviate beyond its boundaries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












e-Makalat Mezhep Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 349
Atıf : 408
2023 Impact/Etki : 0.1
e-Makalat Mezhep Araştırmaları Dergisi