Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 97
 İndirme 3
Bağlama Edatlarıyla Bağlanan Cümleler Bağlama Grubu Oluşturabilir mi?
2012
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bağlama edatı, kelimeleri, kelime gruplarını ve cümleleri şekil veya mana bakımından birbirine bağlayan onlar arasında irtibat kuran edatlardır. Bağlama grubuysa, bağlama edatlarıyla birbirine bağlanmış iki veya daha fazla isim unsurunun meydana getirdiği kelime grubu olarak tanımlanır. Araştırmacılarımızdan bazıları ya doğrudan ya da dolaylı olarak yaptıkları açıklamalarda özellikle cümlelerin bağlama edatlarıyla bağlandıkları örnekleri bağlama grupları bahsinde ele almışlardır. Diğer bir kısım araştırmacıya göreyse bağlama grubu, isim unsurlarının bağlama edatlarıyla birbirine bağlandığı kelime grubudur. Bu çalışmada kelime gruplarının çeşitlerinden biri olan bağlama grupları ele alınacak, bağlama edatlarıyla ya da bağlaçlarla bağlanan cümlelerin bağlama grubu oluşturması hususuna dikkat çekilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Do The Sentences Combined With Linking Postpositions Make Linking Groups
2012
Yazar:  
Özet:

Linking postpositions combine words, phrase and sentences, and make contacts between sentences in terms of form and meaning. Linking groups are defined as phrases consist of two or more nouns which are combined with linking postpositions. Some of the researchers included sentences combined with linking postpositions into linking groups through direct or indirect explanations. According to some other researchers linking groups can be defined as groups in which noun elements are combined with linking postpositions. In the present study, linking groups being a kind of word groups are dealt with, the conditions of sentences’, combined with linking postpositions or conjunctions, forming linking groups are evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 4.308
Abant Sosyal Bilimler Dergisi