Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
ELEKTRONİK İMZADA HUKUKSAL ALT YAPI - TÜRK, ALMAN VE AVRUPA BİRLİĞİ KANUNLARININ GENEL İNCELEMESİ
2006
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ticari i.J[emlerin giiniimiizde biiyiik oranda elektronik ortamlarda yiiriitiilmesi, bu i.rlemlerin hukuki nitelikleri hakkmda onemli sorunlarz giindeme getirmz~tlr. Soz konusu sorunlarzn ba~mda, i.J[emlerin baglayzcllzgz ve i.J[emi yiiriiten ki~inin gerrek kimliginin tespiti gelmektedir. Bu sorunlarm roziimiine yonelik olarak elektronik imza teknigi geli~tirilmi~, rok sayzda iilke elektronik imza kanunlarzm uygulamaya koymu~tur. Elektronik imza kanunlarz genel olarak, elektronik ortamlardaki ticari i~lemlerin ve kamu kurumlarzyla gerrekle~tirilen i~lemlerin giivenli bir ~ekilde yiiriitiilmesini hedeflemektedir. Ulkemizde 2004 yzlmda yiiriirliige giren Elektronik jmza Kanunu, Avrupa Komisyonu'nun 99/93/EC sayzll Direktif'i temel almarak hazzrlanmz~tzr. Bununla birlikte kanunumuz, gerek yukarzda belirtilen Direktif gerekse bu rall~mada incelenen Alman jmza Kanunu ile kar~lla~tmldzgmda onemli farkllllklar arz etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

0
2006
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 569
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi