Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 46
 İndirme 13
Kültürel Bir Öğreti: Mutluluk Korkusu
2020
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eski zamanlara kadar dayanan mutluluk kavramı başta felsefeciler olmak üzere pek çok kişinin dikkati çekmiştir. Felsefeden edebiyata, psikolojiden eğitime kadar her alanda mutlulukla ilgili pek çok çalışma vardır. İlk defa pozitif psikolojiyle beraber bilimsel olarak incelenen mutluluğun evrensel olduğu düşünülmüştür. Fakat son yıllarda mutluluk üzerine yapılan çalışmalar mutluluğun evrensel bir kavram olmasına rağmen her kültür için öncelik olmadığını göstermiştir. 2013 yılından itibaren yapılan çalışmalar, bazı kültürlerin mutluluktan korktuğunu göstermiştir. Mutlu olduktan sonra kötü bir olayın gerçekleşeceğine inanma, mutluluğun başka insanların acıların önünde engel olarak görülmesi ve bazı kültürlerde mutlu insanların kötü insanlar olarak görülmesi şeklindeki inanış ve düşünce kalıplarından dolayı mutluluk korkusu kolektif kültürlerde yaygın olarak görülmektedir. Mutluluk korkusu, yaşam doyumu, öznel ve psikolojik iyi oluşu olumsuz olarak etkilemektedir. Mutluluk korkusu psikopatolojilerde önemli bir işaret olarak kabul edildiği gibi depresyon, kaygı bozukluğu, stres gibi sorunların iyi oluşunu da olumsuz olarak etkilemektedir. Bu çalışmanın amacı, mutluluk korkusunu ve mutluluk korkusunun kültürel yönünü ulaşılabilen literatür bağlamında eğitimcilere tanıtmaktadır. Bu çalışma literatür taramasının kullanıldığı betimsel araştırmadır. Mutluluk korkusu ilgili yapılan çalışmalar araştırmanın kaynaklarını oluşturmaktadır. Kültürel bir öğreti olan mutluluk korkusu ulaşılan literatür kaynaklarla betimlenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Cultural Teach: Fear of Happiness
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of happiness, which was founded until ancient times, has attracted the attention of many people, including philosophers. There are many studies on happiness in every field, from philosophy to literature, from psychology to education. For the first time, happiness, which is scientifically studied along with positive psychology, is considered universal. But recent studies on happiness have shown that happiness is not a priority for every culture, although it is a universal concept. Studies from 2013 have shown that some cultures are afraid of happiness. Fear of happiness is widely seen in collective cultures because of the beliefs and patterns in which happiness is seen as an obstacle to other people’s suffering and the way happy people are seen as bad people in some cultures. Fear of happiness affects life satisfaction, subjective and psychological well-being negatively. Fear of happiness, as considered a significant sign in psychopathologies, also affects the well-being of problems such as depression, anxiety disorder, stress. The purpose of this study is to introduce the educators to the cultural aspect of fear of happiness and the cultural aspect of fear of happiness in a literary context that can be achieved. This study is a visual research that is used by the scan of literature. Study about happiness fear is the source of research. The fear of happiness, which is a cultural teaching, has been attempted to be depicted by literary sources.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 7.376
2023 Impact/Etki : 0.657
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi