Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 11
Üniversite Öğrencilerinin Akademik Erteleme Eğilimleri ile Umutsuzluk Seviyeleri ve Akademik Başarıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın üç odak noktası bulunmaktadır. İlk olarak, üniversite öğrencilerinin akademik erteleme, umutsuzluk ve akademik başarıları arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ikinci amacı, farklı umutsuzluk ve akademik başarı seviyelerindeki üniversite öğrencilerinin akademik erteleme eğilimlerini irdelemektir. Çalışmanın son amacı ise üniversite öğrencilerinin cinsiyetlerinin, akademik erteleme eğilimleri ve umutsuzluk halleri üzerinde etkili olup olmadığını araştırmaktır. İki farklı devlet üniversitesinden toplam 231 öğrenciden elde edilen verilerle yürütülen bu araştırmada, öğrencilerin akademik erteleme eğilimlerini ölçmek için Aitken Akademik Erteleme Ölçeği, umutsuzluk seviyelerini ölçmek için Beck Umutsuzluk Ölçeği, akademik başarılarının ölçütü olarak da genel ağırlıklı not ortalaması kullanılmıştır. Korelasyon analizi sonucunda, akademik erteleme ile umutsuzluk arasında pozitif yönde ve akademik erteleme ile akademik başarı arasında negatif yönde ilişki bulunmuştur. Varyans analizi sonucunda ise, umutsuzluğun dört farklı seviyesi için ve akademik başarının üç farklı seviyesi için akademik erteleme puanlarının anlamlı bir şekilde farklılaştığı, dolayısıyla umutsuzluğun ve akademik başarının akademik erteleme üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Alanyazın ile örtüşen bulgular, öğrencilerin minimal umutsuzluk düzeyinde daha az akademik erteleme eğilimi gösterdiğini ve düşük akademik not ortalamasına sahip olan öğrencilerin akademik erteleme eğiliminin yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Son olarak, erkek öğrencilerin akademik erteleme eğiliminin kız öğrencilere göre anlamlı bir şekilde daha yüksek olduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.532
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi