Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
YENİLİKÇİ ÇALIŞMA DAVRANIŞI GELİŞTİRMEDE İŞYERİ SOSYAL CESARETİNİN ROLÜ
2023
Dergi:  
Journal of Research in Business
Yazar:  
Özet:

Gelişimin ve değişimin hızla yaşandığı günümüz dünyasında, değişime ayak uydurmanın daha da önemli bir hal aldığı bilişim sektöründe, çalışanların yenilikçi iş davranışı sergileyerek, örgütlerine gereken desteği vermeleri önem arz etmektedir. Çalışmanın temel amacı, bilişim sektörü çalışanlarının yenilikçi iş davranışı geliştirmelerinde işyeri sosyal cesaretlerinin rolünü ortaya koyabilmek, çalışanların işyeri sosyal cesaretlerinin yenilikçi iş davranışları üzerindeki etkilerini belirleyebilmektir. Bu kapsamda, ilk 100 bilişim sektörü çalışanlarından, veriler toplanmıştır. Kolayda örnekleme yöntemiyle belirlenen bilişim sektörü çalışanlarından elde edilen verilerin analizi sonucunda, bilişim sektörü çalışanlarının, işyeri sosyal cesareti ve yenilikçi iş davranışı düzeylerinin yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte işyeri sosyal cesaretinin çalışanların yenilikçi iş davranışı düzeyleri arasında pozitif yönde, olumlu ve anlamlı bir ilişki olduğu, işyeri sosyal cesaretinin çalışanların yenilikçi iş davranışlarını olumlu yönde etkilediği görülmektedir. Araştırmada bilişim sektöründe sosyal cesareti yüksek olan çalışanların daha fazla yenilikçi iş davranışı sergilediği sonucuna ulaşılmıştır. Bilişim sektörü çalışanlarının işyeri sosyal cesareti ve yenilikçi çalışma davranışları cinsiyete ve mesleki deneyime göre farklılık göstermemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Workplace Social Courage In Developing Innovative Work Behaviors
2023
Yazar:  
Özet:

In today's world where development and change are experienced rapidly, employees need to provide the necessary support to their organizations by displaying innovative work behavior (IWB) in the information sector, where keeping up with the change has become even more important. It is aim to reveal the role of workplace social courage (WSC) in developing the IWB of IT sector employees and to determine the effects of the WSC of employees on IWB. In this context, data were collected from the first 100 IT sector employees. Data obtained from the information sector employees determined by the convenience sampling method, it was concluded that the level of WSC and IWB of the information sector employees is high. It is seen that WSC has a positive, and significant relationship with the IWB levels of the employees, and WSC positively affects the IWB of the employees. In the research, it was concluded that employees with high WSC in the IT sector exhibit more IWB. It was concluded that gender and professional experience, which are among demographic variables, do not differ in the WSC and IWB of IT sector employees. Keywords: Innovative wor behavior, courage, workplace social courage, it industry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Research in Business

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 132
2023 Impact/Etki : 0.171
Journal of Research in Business