Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 14
Bir Mektup Türü Olarak Hasan Basri Çantay’ın Hatibzade Mehmet Refet Efendi İle Mektuplaşması
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ilim dünyası tarafından bilinmeyen hususî ancak içeriği açısından son derece önemli olan Hasan Basri Çantay’ın Mehmet Refet Hatiboğlu ile mektuplaşmalarının tespiti ve mektubun edebî açıdan değerlendirilmesidir. Hasan Basri Çantay’ın bu mektubu, mektubun gönderildiği Hatibzade Mehmet Refet Efendi’nin oğlu Prof. Dr. Mehmed Said Hatiboğlu’ndan temin edilmiştir. Mektubun değerinin anlaşılabilmesi için mektup türlerine de değinilmiştir. Cevapname tarzında olan mektup dil ve üslub açısından incelenerek metin trankribe edilmiştir. Yapılan ilmi tartışmanın daha iyi anlaşılması için Çantay ve Hatiboğlu hakkında bilgi verilerek mektupla her iki yazarın ilim dünyası tarafından bilinmeyen yazışmaları ortaya çıkarılmış ve biyografi yazımına katkı sunulmuştur. Edebî bir üslupla yazılan mektup ile hem ilmî bir konuya değinilmiş hem de dönemin fikrî ve edebî seviyesinin anlaşılmasına küçük bir projeksiyon tutulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

As a type of letter, Hasan Basri's letter with Hatibzade Mehmet Refet
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to identify the specific but extremely important in terms of its content, not known by the science world, the letters of Hasan Basri Çantay with Mehmet Refet Hatiboğlu and to evaluate the letter from a literary point of view. This letter of Hasan Basri Çantay was provided from Prof. Dr. Mehmed Said Hatiboğlu, the son of Hatibzade Mehmet Refet Efendi, where the letter was sent. It is also referred to the types of letters to understand the value of the letter. The letter in the style of response was examined in terms of language and style. In order to better understand the scientific discussion made, information about Çantay and Hatiboğlu was provided with the letter to the two writers unknown communications by the scientific world and the contribution to the biography was presented. A letter written with a literary style has been referred to both a scientific topic and a small projection to the understanding of the mental and literary level of the time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)