Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
SEÇİLMİŞ GEÇİŞ EKONOMİLERİNDE ÖZELLEŞTİRME: KIRGIZİSTAN, KAZAKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Kamu politikaları 1980’li yıllarda Keynesyen yaklaşımdan piyasa ekonomisine dayalı yaklaşımlara doğru kaymıştır. Bu yıllarda politik rejimlerine ve sosyoekonomik durumlarına bakmaksızın, birçok ülke kamu kesimini daraltmaya ve piyasa ekonomisini güçlendirmeye çalışmıştır. Ülkeler kamu kurumlarını özelleştirerek piyasa ekonomisi mekanizmasını yerleştirmeyi amaçlamışlardır. Sosyalist model yapısından ve iç dinamiklerinden dolayı kendi sonunu hazırlamıştır. Sosyalist ülkeler 1960’lı yıllardan itibaren ekonomik sistem için çözüm arayışlarında bulunmuşlar, ancak reform denemelerinde başarısız olmuşlardır.SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) komünist partisi genel sekreteri Mihail Gorbaçov komünist partinin 1989 yılındaki 27. kongresinde ekonominin kısmi tedbirlerle düzeltilmesinin mümkün olmadığını belirterek, kapsamlı ekonomik değişimlerin başlatmasını önermiştir. Küreselleşen dünyada hantallaşan kamu sektörü, büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Birçok ülkede; devlet işletmelerinin özelleştirilmesinin amacı vatandaşların yaşama standartlarını geliştirmek ve daha yüksek bir büyüme oranı elde etmektir. Bilindiği gibi; özelleştirme sürecinde hükümet, toplumdaki rolünü azaltmaktadır. Bu anlamda bu çalışma geçiş ekonomisinde özelleştirme sürecini analiz edecektir.

Anahtar Kelimeler:

Specification in the selected past economies: Example from Kyrgyzstan, Kazakhstan and Turkmenistan
2019
Yazar:  
Özet:

Public policies shifted from the Keynesian approach in the 1980s to the approach based on the market economy. In these years, regardless of their political regimes and socio-economic conditions, many countries have tried to confinate the public sector and strengthen the market economy. The countries have intended to privatize their public institutions and place the mechanism of market economy. He prepared his own end because of his socialist model structure and internal dynamics. Since the 1960s, socialist countries have been looking for a solution to the economic system, but they have failed in the reform attempts. The General Secretary of the Communist Party of the Soviet Socialist Republics (SSCB) Mikhail Gorbachev in the Communist Party's 27th Congress of 1989 stated that it was not possible to repair the economy by partial measures, suggesting the launch of comprehensive economic changes. In the world of globalization, the public sector is faced with major problems. In many countries, the purpose of privatization of government enterprises is to improve the standards of living of citizens and to a higher growth rate. As it is known, in the process of privatization, the government reduces its role in society. In this sense, this study will analyze the process of personalization in the transitional economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 342
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)