Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Üst çene orta hat diastemasında essix apareyinin kullanımı: olgu sunumu
2008
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Üst çene orta hat diasteması özellikle estetiksorun yaratması nedeniyle tedavi edilmesi gerekenönemli bir problemdir. Üst çene orta hat diastemasıdiş eksiklikleri, yüksek frenilum ataçmanları, ortahattaki bir patoloji gibi pek çok nedenle karşımızaçıkabilir. Tedavi yaklaşımları da çok çeşitli olabilenüst çene orta hat diastemasının etkin tedaviyaklaşımlarından biri de essix apareyi ile tedavidir.Essix apareyi kullanımının kolay, pratik olmalasıve ekonomik olması nedeniyle tercih edilir. Bu vakasunumunda maksiller orta hatta 4 mm diasteması olan S›n›f I iskeletsel özelliklere sahip 15 yaş›nda k›z hastan›n tedavi yaklaş›m› gösterilmiştir. Molar ve kanin ilişkisi s›n›f I olan hastan›n maksiller orta hat diastemas›n› kapatmak için essix apareyi kullan›lmşt›r. Yaklaş›k 2,5 ay süren tedavi sonunda üst çene orta hat diastemas›n›n tamamen kapand›ğ› görülmüş, estetik sorunun ortadan kalkt›ğ› belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Use of essix aparein in the middle line diasthesis of the upper neck: fact presentation
2008
Yazar:  
Özet:

Upper chest middle line diasthesis is an important problem that needs to be treated especially due to the creation of aesthetics. Upper neck middle line diasthesis can be faced for many reasons, such as diabetic deficiencies, high frenillum attacks, a pathology in the middle. Treatment approaches can also be a wide range, one of the effective treatments of the middle line diasthesis is the treatment with essix apparey.Essix apparey is preferred because it is easy to use, practical and economical. In this case, the patient’s treatment is shown at the age of 15 with S›n›f I, which has a medium or even 4 mm diasthesis, with a s›n›f I’s skeletic properties. Molar and blood relationship s›n›f I is the patient›n maxils midline diastemas›n› use the essix apparel to close›lmşt›r. Approximately 2.5 months of treatment ended with the upper chest middle line diastemas n’n completely closed, the aesthetic problem disappeared.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences