Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Pandemi Sürecine İlişkin Ortaöğretim Öğrencilerinin Görüşlerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, pandemi sürecinin ortaokul ve lise öğrencilerinin günlük hayat, aile ve arkadaşlık ilişkileri, duygu durumu ve okula bakışı üzerindeki etkilerini incelemek amaçlanmıştır. Çalışma grubunu, kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemiyle kendilerine ulaşılabilen 749 kız ve 610 erkek olmak üzere 1359 ortaöğretim öğrencisi oluşturmuştur. Verilerin toplanmasında, üçlü derecelendirmeli bir kontrol listesi kullanılmıştır. Verilerin analizinde yüzde ve frekans dağılımından yararlanılmıştır. Sonuç olarak pandemi sürecinde öğrencilerin uyku, beslenme, hareket ve temizlik gibi günlük hayat rutinlerinde önemli değişiklikler olduğu belirlenmiştir. Pandemi sürecinin; öğrencilerin duygu durumlarını olumsuz yönde etkilediği, öğrencilerin arkadaşlarıyla iletişimlerinin azaldığı, arkadaşlarını ve okulda ders yapmayı özledikleri, derslerinden geri kalıp başarısızlık endişesi yaşadıkları belirlenmiştir. Pandemi sürecinin öğrencilerin aile içi ilişkilerini daha çok olumlu yönde etkilediği, yalnız kalma ve hobileriyle ilgilenme fırsatı buldukları belirlenmiştir. Öğrencilerin dersleri takip edemeyip internet ve bilgisayarda fazla vakit geçirmelerinin aileleri için sorun oluşturduğu, öğrencilerin nasıl vakit geçireceklerini bilemedikleri ve evde kalmaktan bunaldıkları belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Covid 19; Ortaöğretim; Ortaokul; Lise öğrencileri; Pandemi.

Anahtar Kelimeler:

Review of the views of high school students about the pandemic process
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the effects of the pandemic process on high school and high school students’ daily lives, family and friendship relationships, emotional status and school view. The study group consisted of 1359 high school students, including 749 girls and 610 men, which can be reached through the easy-to-access sample method. In the collection of data, a triangular rating checklist was used. The analysis of the data has been used by percentage and frequency distribution. As a result, during the pandemic process, there were significant changes in the daily life routines of students, such as sleep, nutrition, movement and cleaning. The pandemic process has been determined to have a negative impact on students’ emotional conditions, to reduce their communication with their friends, to miss their friends and classes at school, to get back from their classes and to experience fear of failure. The pandemic process has been determined that students have a more positive impact on their family relationships, having the opportunity to stay alone and care for their hobbies. It has been determined that students are unable to follow classes and that they spend too much time on the internet and the computer is a problem for their families, that they don’t know how to spend time, and that they are disappointed by staying at home. Keywords: Covid 19; High School; High School; High School students; Pandemic.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 982
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi