Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 121
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 3
EMİLLE AİZER VE MUTFAK LİTOGRAFİ
2020
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Litografi, yağ ve suyun birbirini itmesi prensibine dayanan bir baskı tekniğidir. Diğer birçok baskı teknikleri gibi, litografi de benzersiz bir estetiğe sahip, doğrudan çizim tekniklerini içeren kimyasal bir işlemdir. Mutfak litografi ise, çağdaş bir litografi biçimidir. Geleneksel litografi baskı tekniği, petrol ve suyun karşılıklı itişine dayanan planografik (düz bir yüzeyden baskı olan) bir baskı tekniğidir. Mutfak Litho, terebentin ve klasik asitler yerine kola ile hazırlanmış alüminyum folyo tabanlı, sert düz plaka litografisidir. Geleneksel Litografiye göre hazırlık aşaması daha kısadır. Kola, Alüminyum folyo, bant, temiz nemli sünger, folyo sabitlemek için plastik veya metal bir levha, kalın yağ bazlı mürekkep ve merdane, kola banyosunu tutmak için plastik bir küvet, ıslatılmış kâğıt veya kuru kâğıt kullanılan malzemelerdir. Bu makale, litografi ortamına yeni bir bakış açısı sunmayı, sanatçılara temel ev malzemelerini kullanarak litografik baskılar oluşturmayı, hızlı, toksik olmayan ve basitleştirilmiş bir yöntemi sunmayı amaçlamıştır. Sanatçılar, elle veya gravür baskı makinelerinde, mürekkepleme yoluyla kendi baskılarını oluşturarak, mutfak litografi işlemi uygulayabilirler.

Anahtar Kelimeler:

The kitchen and the literature.
2020
Yazar:  
Özet:

Lithography is a printing technique based on the principle of pushing oil and water together. Like many other printing techniques, litography is also a chemical process that includes direct drawing techniques with a unique aesthetics. The kitchen litography is a modern form of litography. The traditional litographic printing technique is a planographic printing technique based on the mutual drive of oil and water (pressing from a flat surface). Kitchen Litho is a hard flat plate litography based on aluminum folio prepared with cola instead of terebentin and classic acids. According to the traditional litography, the preparation phase is shorter. Cola, aluminum folio, band, clean moisturizing sponge, a plastic or metal sheet to fix the folio, a thick oil-based ink and slurry, a plastic bath to keep the cola bath, wet paper or dry paper are the materials used. This article aims to present a new perspective on the litographic environment, to create litographic printing using basic home materials to the artists, to present a fast, non-toxic and simplified method. Artists can apply the kitchen litography process by creating their own printing through painting in hand or gravure printing machines.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2019










Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 578
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi