Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Düşük gonial açı posterior mandibuladaki İmplant Etrafındaki Kemik Kaybı Miktarını etkiler mi?
2021
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı posterior mandibulaya yerleştirilen implantların etrafındaki marjinal kemik rezorpsiyonunda, düşük gonial açının bir rolünün olup olmadığının araştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler: Bu retrospektif çalışmada 36 aylık takibi olan toplam 20 hastada yapılan 46 implant alt çene posterior dişsiz alana yerleştirildi. Sistemik hastalığı olmayan olgular çalışmaya dahil edildi. Gonial açı panaromik röntgen üzerinde ölçülüp 1250 den fazla olan hastalar yüksek gonial açı, 1200 den az olanlar ise düşük gonial açı grubu olarak sınıflandırıldı. Mezial, distal marjinal kemik rezorpsiyonu ve implantın okluzal düzlemle olan açılanması Image J yazılımı (National Institutes of Health sürüm 1.5i, USA) ile ölçüldü. Yüksek (HGA) ve düşük gonial açı grupları (LGA) arasındaki farkı karşılaştırmak için bağımsız gruplar t testi kullanıldı. Bulgular: Ortalama marjinal kemik rezorpsiyonu (MBL), düşük gonial açı grubunda mezial taraf için 0.27 ± 0.16 mm ve distal taraf için 0.27 ± 0.13 mm idi. Yüksek gonial açı grubunda mezial taraf için 0.77 ± 0.28mm ve distal taraf için 0.71 ± 0.27mm idi. Yüksek ve düşük gonial açı grubu arasında marjinal kemik rezorpsiyonu açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı. Ancak yüksek gonial açı grubunda implantın okluzal düzlem ile açılanmasının marjinal kemik rezorpsiyonu ile korele olduğu tespit edildi (p<0.05). Sonuç: Bu çalışmanın sonucunda, düşük gonial açının implant çevresindeki marjinal kemik rezorpsiyonu açısından doğrudan bir risk faktörü olmadığı görülmüştür. Bununla birlikte implantlar HGA grubunda mümkün olduğunca oklüzal düzleme dik olarak yerleştirilmelidir

Anahtar Kelimeler:

Does Low Gonial Angle Affect The Amount Of Bone Loss Around Implant In The Posterior Mandible
2021
Yazar:  
Özet:

Background: The purpose of this study was to investigate whether there is a role of the low gonial angle on marginal bone resorption around the implants placed in the posterior mandible. Methods: This retrospective study, including 20 patients with 46 implants followed 36 months were inserted in the toothless posterior area. Patients without systemic disease were included in this study. The gonial angle was measured on a panoramic x-ray; Patients with a gonial angle of more than 1250were classified as high gonial angle, and those with less than 1200 were classified as a low gonial angle group. Mesial and distal marginal bone resorption and implant angulation with the occlusal plane were measured via Image J software (National Institutes of Health; version 1.5i, USA). Independent samples t-test was used to compare measured variables between high and low gonial angle groups. Results: The mean marginal bone resorption (MBL) was 0.27±0.16 mm for the mesial side and 0.27±0.13mm for the distal side in the LGA group. In the HGA group, MBL was 0.77±0.28mm for the mesial side and 0.71±0.27mm for the distal side. There was no statistical significance between HGA and LGA groups regarding marginal bone resorption. However, implant angulation with the occlusal plane was correlated with marginal bone resorption in the HGA group. Conclusion: The result of this study is that a low gonial angle is not directly a risk factor for marginal bone resorption around the dental implant. However, implants should be placed perpendicular to the occlusal plane as possible in the HGA group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 255
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal