Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Gaziantep İline Özgü Gastronomi Kültürünün Pazarlanmasında Instagram’ın Rolü
2022
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Gaziantep, kültürel yapısı ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan, Türk mutfak kültürünü de güçlü bir şekilde yansıtan illerimizden biridir. Ayrıca UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına da dahil olan Gaziantep, kendine has mutfak özellikleri ve yöresel yemeklerinin eşsizliğini kanıtlamıştır. Bu nedenle de pek çok turist tarafından mutfak kültürü deneyimlenmek istenen şehirlerden biridir. Diğer taraftan sosyal medyanın hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte destinasyonlara özgü gastronomi kültürünün pazarlanmasında sosyal medyanın rolü oldukça önemli bir hale gelmiştir. Artık turistler ne zaman, nereye gideceklerine, hangi mekanları zeyaret edeceklerine ve hatta nerde ne yiyeceklerine bile sosyal medyada yapılan paylaşımlardan yola çıkarak karar verebilmektedir. Dolayısıyla bu araştırmanın amacı, en fazla tercih edilen sosyal medya mecralarından birisi olan Instagram’ın dünya gastronomi şehirlerinden olan Gaziantep’in gastronomi kültürünün pazarlanmasında rolünü belirlemek, kullanıcıların mutfak kültürleri ile ilgili önem verdikleri unsurların saptamak ve bu unsurların demografik özelliklerine değişimlerini ortaya koymaktır. Çalışma kapsamına Instagram’ın alınmasının en önemli nedenlerinden biri 2021 yılında Youtube’dan sonra en fazla kullanılan sosyal mecranın Instagram olması ve günümüzde sosyal mecraların mal ve hizmetlerin pazarlanmasında kullanılan en etkili araçlardan biri olmasıdır. Çalışma alan araştırması olarak tasarlanmış, veri toplama yöntemi olarak anket tekniği kullanılmış ve veriler istatistiksel analizlere tabi tutulmuştur. Çalışma kapsamına 384 kişi alınmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen verilerden hareketle Gaziantep ilinin gastronomi kültürü üzerine çalışan profesyonellere ve restoran işletmelerine günümüzde en önemli pazarlama araçlarından biri olan sosyal medya pazarlamasını etkin kullanımını arttırabilecek önerilerde bulunulmuştur.  

Anahtar Kelimeler:

The role of Instagram in the marketing of Gaziantep's Gastronomy Culture
2022
Yazar:  
Özet:

Gaziantep is one of our provinces that stands in the forefront with its cultural structure and historical texture, and strongly reflects the Turkish cuisine culture. Gaziantep, which is also part of the UNESCO Creative Cities Network, has proven its own kitchen features and its unique local foods. This is why it is one of the cities that many tourists want to experience the cuisine culture. On the other hand, with the rapid development of social media, the role of social media has become quite important in the marketing of a gastronomic culture that is unique to the destinations. Now tourists can decide when, where to go, which places to visit, and even where to eat, by sharing on social media. The purpose of this research is, therefore, to determine the role of Instagram, one of the most popular social media platforms, in the marketing of the gastronomic culture of Gaziantep, one of the world’s gastronomic cities, to identify the elements that users pay attention to about the cuisine cultures, and to reveal the changes in the demographic characteristics of these elements. One of the most important reasons for taking Instagram into the study scope is that in 2021 after YouTube the most used social media is Instagram and today social media is one of the most effective tools used in the marketing of goods and services. Designed as a field research, the survey technique was used as a method of data collection and the data was subjected to statistical analysis. There were 384 people involved. Based on the results of the study, it has been suggested that professionals working on the gastronomic culture of the province of Gaziantep and the restaurant enterprises can increase their effective use of social media marketing, which is one of the most important marketing tools today.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences