Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
GERİLLA PAZARLAMA FAALİYETLERİ VE TÜKETİCİLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2024
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bugünün pazarlama ortamında, tüketicilere ulaşma ve onların dikkatini çekme konusunda kullanılan yöntemler, gelenekselin oldukça ötesindedir. Tüketim alışkanlıkları teknolojik gelişmelerin etkisiyle kökten değişmiştir ve değişmeye de devam etmektedir. Bu durum satışları artırma ya da marka sadakati geliştirme niyetinde olan pazarlama yöneticilerini dikkat çekici, inovatif, farklılık yaratan ve geleneksel olmayan tutundurma kampanyaları geliştirmeye zorlamaktadır. Gerilla pazarlama, pazarlama uzmanlarının bu ihtiyacını karşılayacak modern pazarlama yöntemleri arasındadır. Düşük bütçelerle ve alışılmadık yöntemlerle dikkat çekici pazarlama kampanyaları ortaya koymaya odaklanan gerilla pazarlama uygulamaları, hedef kitlelerin ilgisini çekmenin ve marka bilinirliğini artırmanın bir yolu olarak son dönemde sıklıkla tercih edilen modern pazarlama uygulamalarındandır. Yapılan bu çalışmanın amacı merak uyandıran yöntemlerle müşterilerin zihninde daha kalıcı ve hatırlanabilir olmayı hedef edinen gerilla pazarlama faaliyetlerinin, tüketicilerin satın alma niyeti üzerindeki etkisini araştırmaktır. Araştırma kapsamında 401 katılımcı ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Yapılan istatistiki analizler neticesinde gerilla pazarlama bileşenlerinden yenilik, sürpriz, duygusal uyarılma ve netliğin tüketicilerin satın alma niyeti üzerinde anlamlı ve pozitif bir etkiye sahip olduğu alaka, estetik ve mizahın ise anlamlı ve pozitif bir etkiye sahip olmadığı bulgusu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Guerilla Marketing Activities and Its Effect On Consumers
2024
Yazar:  
Özet:

In today's marketing environment, traditional methods are no longer sufficient to reach and attract consumers. Technological developments have significantly changed consumption habits and required marketing managers to develop innovative, fascinating and unconventional marketing concepts. Guerrilla marketing has emerged as a contemporary approach to meet this need. Guerrilla marketing focuses on creating an eye catching marketing mix that attracts the attention of the target audience and increases brand awareness through low budgets and unconventional methods. It has become increasingly popular in modern marketing as a way to attract consumers and increase brand loyalty. The aim of this study is to investigate the effect of guerrilla marketing activities, which aim to be more permanent and memorable in the minds of customers with intriguing methods, on consumers' purchase intention. A survey was conducted with 401 participants within the scope of the research. As a result of the statistical analysis, it was found that innovation, surprise, emotional arousal and clarity, which are the components of guerrilla marketing, have a significant and positive effect on consumers' purchase intention; It was found that relevance, aesthetics and humor did not have a significant and positive effect.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 942
Atıf : 8.693
2023 Impact/Etki : 0.336
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi