Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
HALLYU ETKİSİNİN TÜRK TÜKETİCİLERİN KORE ÜRÜNLERİ SATIN ALMA NİYETİ ÜZERİNE YANSIMASI
2022
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Popüler kültür, ülkelerin yumuşak güç politikası haline gelmiş ve kendi kültürlerinin diğer ülkelerde tanıtılması anlamında önemli bir araç olarak kullanılmıştır. Bu çalışmada günümüzde özellikle sosyal medya üzerinde dünyayla paralel olarak Türkiye’de de artan popüler kültürün bir öğesi olan Kore etkisinin (Kore dalgası/Hallyu), ülke imajı ve kültürel yakınlıkla beraber Kore ürünlerini satın alma davranışları üzerindeki etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda sosyal medyada k-pop, k-drama fanlarından oluşan gruplarda 280 kişiden anket yoluyla veri toplanmıştır. Yapılan analizler sonucunda oluşturulan üç hipotezin üçü de literatürde yer alan çalışmalarla benzer olarak kabul edilmiştir. Çalışma sonucunda k-pop ve k-drama unsurlarıyla Hallyu etkisi, ülke imajı ve kültürel yakınlığın Kore ürünleri satın alma niyetini anlamlı şekilde etkilediği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reflection Of The Hallyu Effect On Turkish Consumers' Intention To Purchase Korean Products
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 52
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi