Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 404
 İndirme 55
YERALTI EDEBİYATI KAVRAMI VE TANIMI ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yeraltı edebiyatı, insan gerçekliğinden yola çıkarak muhalif, marjinal ve anti-kahraman olgularıyla öne çıkan bir edebiyattır. Kötülük temasını ironi ile birleştiren bu türdeki eserlerde genellikle argo, cinsellik ve şiddet izlenimleri yer alır. Kanon-dışı kalması veya genel edebiyat içinde öteki edebiyat olarak nitelendirilmesinin temelinde bir felsefi zemin mantığıyla kötülük anlayışını ele almasından kaynaklanmaktadır. Dünya edebiyatında ve Türk edebiyatında bu minvalde öne çıkan yazarların üzerine eğildiği hassasiyet ise popüler olmadan, var olan sisteme muhalif duruş sergileyebilmektir. Günümüzde bu edebiyat daha çok roman türüyle gelişimini devam ettirmesine rağmen şiir türünde de önemli örnekleri vardır. Bu çalışmada yeraltı edebiyatı incelenerek yeraltı edebiyatı kavramının tanımı, özellikleri, dünyadaki ve Türkiye’deki yeri tespit edilmesi amaçlanmıştır. Tarihsel ve sosyolojik bağlamının yanında dil, teknik ve temellendiği fikirler ele alınmıştır. ‘Ana akım’ dışında bir tür olarak mı yoksa daha çok dil ve teknik itibariyle mi bir edebiyat olup olmadığı, gotik edebiyat ile ilişkisi, ortaya çıkış nedenleri, beslendiği temel kaynakları, işlediği genel temaları ve kahramanlarının özellikleri incelenmiştir. Yeraltı edebiyatı kavramının ve temel özelliklerinin henüz herkeste aynı fikri barındırmıyor olmasından dolayı bu çalışmada Yeraltı edebiyatı üzerine söylenenlerin karşılaştırmalı bir şekilde açıklanması ve genel bir fikre varılması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A review of the location and the description
2019
Yazar:  
Özet:

Subterranean literature is a literature that stands out of human reality with opposition, marginal and anti-hero phenomena. These kinds of works that combine the subject of evil with irony often include argo, sexuality and violent impressions. Its out-of-Canon or the basis of its qualification as another literature in general literature is that a philosophical underlying logic deals with the concept of evil. In world literature and in Turkish literature, the sensitivity that the writers tend to be highlighted in this minval is to be able to demonstrate an opposition to the existing system without popularity. Today, although this literature continues to evolve more in the genre of novel, there are important examples in the genre of poetry. In this study, the study of underground literature is aimed at identifying the definition of the underground literature concept, its characteristics, its place in the world and in Turkey. In addition to its historical and sociological context, the language, the technical and the ideas on which it was founded were addressed. It has been studied whether it is a literature in a species or more language and technical terms, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature, whether it is a Gothic literature. Because the concept of subterranean literature and its fundamental characteristics are not yet the same idea for everyone, this study aims to compare what is said about subterranean literature and to reach a general idea.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research