Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 42
 İndirme 19
YÖNETİCİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİM FELSEFESİNE ODAKLANAN ÇALIŞMALARIN ANALİZİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın temel amacı; yönetici, öğretmen ve öğretmen adaylarının eğitim felsefelerine yönelik algı, görüş ve tercihlerine odaklanan çalışmaları farklı değişkenler açısından analiz etmektir. Araştırmada yöntem olarak betimsel içerik analizi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini yönetici, öğretmen ve öğretmen adaylarının eğitim felsefelerini ortaya çıkarmaya odaklanan, 2003-2018 yılları arasında Türkiye’de yayınlanmış lisansüstü tez ve makale çalışmaları oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında elde edilen veriler çalışmaların yayın yıllarına, türlerine, kullanılan yöntemlere, çalışma grubuna, veri toplama aracına, analiz yöntemlerine, anahtar kelimelerine ve ilişki kurulan diğer durumlara göre analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda incelenen çalışmaların en fazla 2015-2018 yılları arasında yayınlandığına, bu çalışmalarda yöntem olarak tarama yöntemi, anahtar kavram olarak eğitim felsefesi, veri toplama aracı olarak ölçek, veri analiz yöntemi olarak da betimsel istatistikler, t testi ve anova gibi tekniklerin daha sık kullanıldığına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of developments focused on the educational philosophy of teachers, teachers and candidates
2019
Yazar:  
Özet:

The main purpose of the research is to analyze the work of managers, teachers and teachers candidates focusing on perceptions, opinions and preferences towards educational philosophies from different variables. In the study, the method of visual content analysis was used. The examples of the study consist of the graduate thesis and paperwork published in Turkey between 2003-2018, focused on revealing the educational philosophies of managers, teachers and teachers candidates. The data obtained under the research was analyzed according to the publication years of the studies, the types, the methods used, the work group, the data collection tool, the analysis methods, the keywords, and other situations established the relationship. The study found that the studies studied were most published between the years 2015-2018, in these studies the method of scanning, the educational philosophy as a key concept, the scale as a data collection tool, the method of data analysis and the graphic statistics, the t test and anova techniques were used more frequently.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research