User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 34
 Downloands 6
DESTİNASYON İMAJI ARAŞTIRMALARI PERSPEKTİFİNDEN MARMARAEREĞLİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2018
Journal:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Author:  
Abstract:

Destinasyon imajı, belli bir bölge veya şehre ilişkin bireylerin zihninde yer alan, o yere ilişkin algılar, izlenimler toplamıdır. Bu noktadan hareketle araştırmacılar son dönemde belli destinasyonlara ilişkin algıları ve izlenimleri ortaya çıkartmak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bu çalışmalardan hareketle yapılan alan araştırmalarının belli bir destinasyona ilişkin özellikleri 16 başlık altında topladığı görülmektedir. Bu çalışma ile bu belirlenen 16 ana kategori üzerinden Marmaraereğlisi ilçesinde turistik amaçla ziyarette bulunan kişilere 18 yargıdan oluşan bir anket uygulanmıştır. Anket sonuçları SPSS programında analiz edilmiştir. Buna göre katılımcılar Marmaraereğlisi’nin doğal çekiciliği, halkın misafirperver oluşu, iklimin yaşanabilir olması, ilçenin pahalı oluşu, güvenli oluşu, dinlenme ve huzur bulmak için uygun ortam oluşu, müzeler ve tarihi yerler bakımından zengin oluşu, park alanlarının yeterli oluşuna ilişkin olumlu görüş bildirmiştir. Diğer yandan katılımcılar gece hayatı ve eğlence yerlerinin güzel oluşu, spor aktivite alanlarının, alışveriş imkânlarının, turistik aktivitelerin, ulaşım olanaklarının yeterliliği, konaklama imkânlarının, yemek kültürünün zenginliği ve alt yapı problemlerinin varlığı kategorilerinde olumsuz görüş bildirmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Sosyal Bilimler Metinleri

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 150
Cite : 593
2023 Impact : 0.043
Sosyal Bilimler Metinleri