Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 65
 İndirme 26
GAZİANTEP İLİNİN BİR DESTİNASYON MARKASI OLARAK ALGILANAN İMAJI
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Gaziantep'in destinasyon marka imajının yerel halk ve yerli turistler tarafından nasıl algılandığı, bu algıya hangi demografik özelliklerin etki ettiği ve destinasyon marka imajı boyutlarının turist memnuniyetleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. 1 ve 19 Mayıs’taki resmi tatillerin insanların turizme katılım oranını artırması nedeniyle anketler Mayıs 2015’te yapılmış, 510 yerli turist ve 884 yerel halka ulaşılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre, tüm ölçek elemanlarının korelasyon değerleri istatistiksel olarak anlamlıdır (p <0.05). Lawshe geçerlilik yönteminin analizi 11 uzman tarafından yapılmıştır. Her madde için hesaplanan İçerik Geçerlilik Oranı (CVR) değerleri istatistiksel olarak anlamlı bir geçerlilik göstermiştir (p <0.05). Faktör analizi sonuçları, araştırma ölçeğinde toplam yedi boyut olduğunu ve her boyuttaki maddelerin faktör yüklerinin istatistiksel olarak anlamlı olduğunu göstermiştir (p <0.05). Yerel halk ve yerli turistlerin destinasyon imaj algısı demografik özelliklere göre anlamlı farklılık göstermiştir (p <0.05). Ek olarak, yerli turistler arasında destinasyon marka imaj algısı ile turist memnuniyeti arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur (p <0,05). Araştırmada elde edilen bulgulara göre geliştirilen ölçek; Turistik Değerler, Kamu ve Özel Sektör İmkânları, Erişilebilirlik, İnsan Kaynakları, İmaj ve Karakter, Alım Gücü ve Memnuniyet olmak üzere marka imajını yedi boyutta incelemektedir. Korelasyon analizi sonuçları incelendiğinde, turistlerin memnuniyetinin üzerinde en fazla imaj ve karakterin etkili olduğu görülmektedir. Bunu sırasıyla insan kaynakları, turistik değerler, alım gücü, erişilebilirlik ve kamu ile özel sektör imkânları izlemektedir. Bu durum, imaj ve karakterin destinasyon marka imajı algısı üzerinde çok fazla etkili olduğunu, bu alanda yapılacak çalışmalarda da önem arz edeceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

GAZIANTEP is a destination brand.
2019
Yazar:  
Özet:

This study examined how the destination brand image of Gaziantep is perceived by local people and local tourists, what demographic characteristics influence this perception, and the impact of the destination brand image sizes on tourist satisfactions. The survey was conducted in May 2015 due to the increase in people’s participation in tourism by official holidays on 1 and 19 May, 510 indigenous tourists and 884 local people were reached. According to the results of the study, the correlation values of all scale elements are statistically meaningful (p <0.05). The analysis of the Lawshe validity method was conducted by 11 experts. The Value of Content Validity Rate (CVR) calculated for each item has shown a statistically meaningful validity (p <0.05). The results of factor analysis showed that the research scale was a total of seven dimensions and that the factor loads of substances in each size were statistically meaningful (p <0.05). The perception of the destination image of the local and local tourists has shown significant differences according to demographic characteristics (p <0.05). In addition, there has been a statistically meaningful relationship between the destination brand image perception and tourist satisfaction among local tourists (p <0,05). The scale developed according to the findings obtained in the study examines the brand image in seven dimensions, including tourist values, public and private sector opportunities, availability, human resources, image and character, purchasing power and satisfaction. When the results of the correlation analysis are studied, it is found that the image and character are most influential on the satisfaction of tourists. This is followed by human resources, tourist values, purchasing power, availability and public and private sector opportunities respectively. This situation shows that the image and character are very influential on the perception of the destination brand image, and that it will also be important in the work that will be done in this field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 908
Turkish Studies Social Sciences