Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 18
STATİK GERME EGZERSİZLERİNİN EGZERSİZE BAĞLI KAS AĞRISI ÜZERİNE ETKİSİ
2020
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı akut submaksimal egzersiz uygulayan bireylerin ertelenmiş kas ağrısı üzerine germe egzersizi uygulamalarının etkisini araştırmaktır. Çalışmaya haftada 2 gün ortalama 60 dakika fiziksel aktivite yapan, yaşları 18-24 yaş arası 42 erkek spor bilimleri fakültesi öğrencisi alındı. Gönüllülere rastgele yöntemiyle kontrol grubu (21 kişi) ve uygulama grubu (21 kişi ) olmak üzere iki gruba ayrıldı. Gönüllülerin egzersiz aletlerinde bir kerede kaldırabilecekleri ağırlık ağırlık ölçülüp (1 RM), bu değerin %80’i alındı. Sonrasında bir hafta boyunca çalışmanın koşullarını etkileyecek herhangi bir egzersiz yapmamaları sağlandı. Egzersizden hemen sonra kaslar için statik desteksiz germe egzersizi yaptırıldı. Kontrol ve uygulama gruplarına uygulanan antrenman sonrası, VAS skorları grup etkisi bağımsız düşünüldüğünde gruplar arasında anlamlı fark tespit edilmiştir. Sonuç olarak ağırlık egzersizi sonrası germe egzersizi uygulamalarının ertelenmiş kas ağrısı üzerine olumlu etkileri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of statistical exercises on muscle pain associated with exercise
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the effects of the exercise exercises of individuals who practice acute submaximal exercise on delayed muscle pain. The study was attended by 42 male sports sciences students aged 18 to 24 who had an average of 60 minutes of physical activity for 2 days a week. Volunteers were randomly divided into two groups: the control group (21 people) and the practice group (21 people). Volunteers were measured the weight they could lift at once on their exercise tools (1 RM), taking 80% of that value. After that, they were guaranteed not to do any exercises that would affect the conditions of work for a week. Immediately after the exercise, static unsupported stretching exercises were performed for the muscles. After the training applied to the control and application groups, significant differences between the groups were found when the VAS scores were considered independently of the group effect. As a result, the positive effects of weight exercise exercises on delayed muscle pain have been detected.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.453
2023 Impact/Etki : 0.324
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi