Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Erken Ergenlikte Şiddete Yönelik Tutumun Belirleyicisi Olarak Heyecan Arayışı ve Kendini Gizleme
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, araştırmanın değişkenleri olan heyecan arayışı, kendini gizleme ve şiddete yönelik tutum arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Bunun yanı sıra kendini gizleme ve heyecan arayışının, erken ergenlikte şiddete yönelik tutumu yordama düzeyi belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma, ilişkisel tarama yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri Kısa Heyecan Arayışı Ölçeği, Kendini Gizleme Ölçeği ve Ergenler İçin Şiddete Yönelik Tutum Ölçeği’nin 393 ergene uygulanmasıyla toplanmıştır. Katılımcılar 12-15 yaş arasındaki 3 farklı devlet okulunda 6. 7. ve 8. sınıfa devam eden  öğrencilerden oluşmaktadır. Araştırmaya katılanların %50’si kız öğrencidir. Veriler Pearson korelasyon katsayısı ve aşamalı regresyon analizi ile incelenmiştir. Araştırma sonucunda şiddete yönelik tutumun, hem heyecan arayışı hem de kendini gizleme ile ilişkili olduğu görülmüştür. Aşamalı regresyon analizi sonucu, kendini gizleme ve heyecan arayışının şiddete yönelik tutumu yordadığını ortaya koymuştur. Heyecan arayışının ergenlerde şiddete yönelik tutumu yordayan önemli bir değişken olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgular ışığında, heyecan arayışının yönelimine ve öğrencileri destekleyici ortamlara ilişkin öğretmenlere  ve psikolojik danışmanlara yönelik önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Sensation Seeking, Self-concealment As Predictors Of Adolescents’ Attitude Toward Violence In Early Adolescence
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the variables of the research; relationships between excitement seeking, self-concealment and attitudes towards violence were also examined. In addition, this study investigates the prediction level of self-concealment and sensation seeking on the attitude toward violence in early adolescence. Relational survey method is applied in present study. Brief Sensation Seeking Scale, Self-concealment Scale, and Adolescents’ Attitude toward Violence Scale were delivered to 393 adolescents. Participants consist of students attending 6th, 7th and 8th grade in three different public schools between the ages of 12-15. 50% of the participants were female students. Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis were applied. This study result shows that attitude toward violence positively relates to sensation seeking and self-concealment. The stepwise regression analysis revealed that self-concealment and sensation seeking predict the attitude toward violence. This study revealed that sensation seeking is an important predictor of adolescent’s attitude toward violence. In the light of the findings obtained from the study, and the suggestions for teachers and psychological counselors about the orientation of the sensation seeking and the supporting environments were included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.472
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi