Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Teknolojik Gelişmenin İstihdam Üzerindeki Etkisi: G-20 Örneği
2024
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojik gelişmenin istihdam üzerindeki etkisi teorik ve ampirik literatürde çok tartışmalı bir husustur. Teknolojik gelişmenin istihdamı arttırdığı, azalttığı ve etkilemediği sırasıyla iyimser, kötümser ve dengeleyici görüşler olarak teoride isimlendirilmektedir. Ampirik literatürde ise teknolojik gelişmenin istihdam üzerindeki etkisine yönelik ortak bir görüş bulunmamaktadır. 2008 küresel krizin ardından oluşan istihdamdaki istikrarsızlıklar günümüzde de devam etmektedir. G-20 ülkeleri bakımından gerçekleştirilen bir araştırma dünya ekonomisi bakımından önemli fikirler sunmaktadır. Bu olgulardan hareketle G-20 ülkelerinde teknolojik gelişmenin istihdam üzerindeki etkisinin belirlenmesi çok önemlidir. Araştırmada, G-20 üyesi ekonomiler için 1996-2021 seneleri arasında teknolojik gelişmenin uzun dönemde istihdam üzerindeki etkisi panel eşbütünleşme yöntemiyle analiz edilmiştir. Araştırma, verisi elde edilebilen 13 G-20 ekonomisini kapsamaktadır. Analizler sonucu ulaşılan bulgular, G-20 ülke grubunda teknolojik gelişimin istihdamı etkilemediğini yansıtmıştır. Bu bulgular, G-20 ekonomilerinin istihdamlarını artırabilmeleri için teknolojik gelişimin önemli bir rolü olmadığı ve dengeleyici görüşü destekleyici niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Technological Progress On Employment: The Case Of G-20
2024
Yazar:  
Özet:

The impact of technological progress on employment is a highly controversial topic in the theoretical and empirical literature. They are theoretically called optimistic, pessimistic and balancing views, respectively, that technological development increases, reduces and does not affect employment. Nevertheless, there is no common opinion in the empirical literature regarding the effect of technological ddevelopment on employment. Employment destabilisation, which started after the “2008 global crisis”, still maintain. A research conducted from the viewpoint of the G-20 countries provides important ideas about the world economy. Based on these facts, it is very crucial to establish the effect of technological development on employment in G-20 countries. At the research, the impact of technological progress on employment in the long term between 1996 and 2021 for G-20 group economies was estimated using the panel data method. 13 G-20 countries whose data can be found in the study were utilized. The findings obtained as a result of the study have displayed that technological progress does not affect employment in the G-20 group of countries. The findings obtained are supportive of the balancing view that technological development doesn’t have an important role for the G-20 economies to raise their employment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 717
2023 Impact/Etki : 0.4
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi