Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 6
Doğrudan Yabancı Yatırım Girişlerinin İstihdam Üzerine Etkileri: G-20 Örneği
2022
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

YYabancı ülkelere yatırım yapmanın ev sahibi ülke ekonomileri üzerinde makroekonomik düzeyde önemli etkileri olmasının yanı sıra istihdam üzerinde pozitif ya da negatif etkileri olabilmektedir. Doğrudan yatırımın ev sahibi ülkelerin istihdamı üzerindeki etkisi, yatırımın türü, yöneldiği sektör, ev sahibi ülkenin teknoloji seviyesi, beşeri sermayesi, rekabet gücü ve hükümet politikaları gibi pek çok faktöre bağlıdır. 2008 küresel krizinin ardından başlayan doğrudan yabancı yatırım ve istihdamdaki istikrarsızlıklar, günümüzde de devam etmektedir. Bu durumdan hareketle doğrudan yabancı yatırım girişlerinin istihdam üzerindeki uzun dönemli etkisinin tespit edilmesi oldukça önemli bir hale gelmiştir. Bu çalışmada, G-20 üyesi ülkeler için 1992-2019 yılları arasında doğrudan yabancı yatırım girişlerinin istihdam üzerindeki etkisi panel eşbütünleşme yöntemiyle tahmin edilmiştir. Çalışmada verisi bulunabilen 15 G-20 ülkesi kullanılmıştır. Analizler sonucu elde edilen bulgular, G-20 ülke grubunda doğrudan yatırım girişlerindeki %10’luk bir artışın istihdamı %0.07 azalttığını göstermiştir. Elde edilen bulgular, ülkelerin istihdamlarını yükseltebilmesi için doğrudan yabancı yatırımın önemli bir rolü olmadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Foreign Direct Investment Inflows On Employment: The Case Of G-20
2022
Yazar:  
Özet:

In addition to the fact that investing in foreign countries has significant macroeconomic effects on the economies of host countries, it can also have positive or negative effects on employment. Direct investment host country employment impact on the type of investment, the sector, the technology level of the host country, human capital, competitiveness, and government policies such as depends on many factors. The instabilities in foreign direct investment and employment that started after the 2008 global crisis still continue today. Based on this situation, it has become quite important to determine the long-term impact of foreign direct investment inflows on employment. In this study, the effect of foreign direct investment inflows on employment between 1992 and 2019 for G-20 member countries was estimated by panel cointegration method. In the study, 15 G 20 countries with available data were used. The findings showed that a 10% increase in foreign direct investment inflows for G-20 economies decreased employment by 0.07%. The findings show that foreign direct investment does not play an important role in order for countries to increase their employment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.308
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini