User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
YAPAY ZEKÂNIN ŞİRKET YÖNETİMİNDE YER ALMASININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2023
Journal:  
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Hızla gelişen teknoloji, birçok yeni kavramı hayatımıza katmakta, insanlığı büyük bir dönüşümün içine sokmaktadır. Teknolojinin hayatımıza kattığı en temel kavramlardan birisi de, kullanımı neredeyse tüm alanlarda yaygınlaşan yapay zekâdır. Özellikle yapay zekâya hukuksal bir kişilik atanıp atanamayacağı, yapay zekânın hukuken sorumlu tutulup tutulmayacağı güncel sorunsallardandır. Bu bağlamda öğretide köle, eşya gibi statülere kıyas yapan görüşlerle beraber elektronik kişilik ve tüzel kişilik benzeri kişilik yaklaşımları da öne çıkmaktadır. Günümüzde şirketlerin yönetiminde yapay zekâdan faydalanılması, hatta yapay zekânın şirket yöneticisi olarak atanması dahi gündeme gelmekte iken, yapay zekânın kişiliği ve sorumluluğu meselesinin netleştirilmesi ve kodifiye edilmesi zorunluluğunun hukuki bir gereklilik olarak karşımızda durduğu açıktır. Bu bağlamda, yapay zekâya tüzel kişilik benzeri soyut bir elektronik kişilik atanarak bu yolla kişilik sahibi ve sorumlu kılınmasının isabetli olduğunu, şirket yönetiminde de yapay zekânın yeteneklerinden en üstteki yönetici konumunda değil de yardımcı/danışman olarak faydalanılmasının makul bir yol ve yöntem olduğunu düşünüyoruz.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Field :   Hukuk

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 739
Cite : 2.744
2023 Impact : 0.163
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi