Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 22
The Effect of Organizational Trust in Municipalities and Municipal Companies on Organizational Commitment
2020
Dergi:  
Strategic Public Management Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İstanbul’da bulunan belediyelerde ve belediye iştiraklerinde, örgüte güvenin örgütsel bağlılık üzerindeki etkisi incelenmiştir. 272 çalışanın katıldığı araştırmada örgütsel güven ve bağlılığın boyutlarını ele alan ölçeklerin yanı sıra demografik soruların yer aldığı bir anket kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, örgüte güvenin boyutlarından kuruma güven ve yöneticiye güvenin duygusal ve normatif bağlılık üzerinde etkisi olduğu, ayrıca yöneticiye güvenin ise devam bağlılığına da etkisi olduğu tespit edilmiştir. Çalışmada yöneticiye güven ve kuruma güven ve devam bağlılığı ve normatif bağlılık arasında, bunun yanı sıra örgüte güven ve devam bağlılığı arasında ilişki tespit edilmiştir. Ayrıca çalışanların bazı demografik özelliklerine göre örgüte güven ve bağlılık anlamında farklılık olup olmadığı da incelenmiştir. Araştırma sonucuna göre kadın ve erkekler arasında devam bağlılığı dışında tüm değişkenlerde anlamlı farklıklar tespit edilmiştir. Evli ve bekar çalışanlar arasında ise duygusal bağlıkta anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Ayrıca katılımcıların eğitim durumuna, yaşlarına, çalışma statülerine ve tecrübe seviyelerine göre örgüte güven ve örgütsel bağlılık anlamında farklılıklar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Organizational trust and commitment are still getting a lot of attention because in order to keep up with the experienced changes and transformations, organizations today have to retain qualified employees to continue their operations effectively. This issue is important for the municipalities and the municipal companies considering that municipal companies own high amount of the municipal budget and numbers of personnel especially in the metropolitan municipalities. Trusting an organization provides positive thoughts, feelings and behaviors for the employees while distrusting creates negative thoughts, feelings and behaviors so that their commitment levels might have been affected badly. For the employees, knowing that they are in an environment of trust with their colleagues, managers and organizations will enable them to internalize the vision, mission, goals and objectives of the organization and increase their commitment to the organization. However, in the opposite case, organizations may be faced with consequences such as leaving the organization and absenteeism that reduce productivity. Organizations that provide organizational trust will not only get the maximum return from the knowledge and skills of their employees, but will also be more advantageous in creating organizational commitment (Demirel, 2008: 180). In this study, firstly, the dimensions of organizational trust, secondly, commitment and then the results of the research were discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Strategic Public Management Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 128
Atıf : 647
Strategic Public Management Journal