Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Çankırı İlinde Yetiştirilen Akkaraman Irkı Kuzuların Büyüme Özelliklerinin Belirlenmesi
2021
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Çankırı İli’nde yetiştirilen Akkaraman sürülerinde doğumdan 18 aylık yaşa kadar bazı çevre faktörlerinin etkileri de dikkate alınarak gelişimlerinin belirlenmesidir. Materyal ve Yöntem: Bu çalışmanın hayvan materyali, Çankırı İli’nde yetiştirilen Akkaraman koyunlardan oluşmaktadır. Çalışma 2018 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında 4 farklı işletmede doğan toplam 208 kuzu üzerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada Akkaraman koyunların doğum ile 3, 6, 12 ve 18 aylık dönemlerdeki canlı ağırlıkları belirlenmiştir. Bulgular: Çalışmada doğum, 3, 6, 12 ve 18 aylık dönemlerde ortalama canlı ağırlıklar sırasıyla 3.874 kg, 31.441 kg, 41.001 kg, 42.228 kg ve 55.528 kg olarak bulunmuştur. Cinsiyetin etkisi istatistiksel olarak 6, 12 ve 18 aylık dönemlerde önemli (p<0.05) olarak bulunurken, doğum ve 3 aylık dönemlerde önemsiz olarak bulunmuştur. Sonuç: Sonuç olarak Akkaraman koyunlarında 1 yaşına kadar olan dönemde işletmeler arası farklılıklar bulunsa da 18 aylık dönemde canlı ağırlığın tüm işletmelerde istenilen seviyelere ulaştığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The creation of the cattle of the cattle of the cattle of the cattle of the cattle
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to determine their development, taking into account the effects of some environmental factors from birth to the age of 18 months in the Akkaraman breeds grown in Chankırı. Material and Method: The animal material of this study consists of the Akkaraman sheep grown in the Chankırı Islands. The study was conducted on a total of 208 sheep born in 4 different enterprises in January, February and March 2018. The study determined the living weights of Akkaraman sheep in the periods of 3, 6, 12 and 18 months with birth. Results: The study found the average living weights in the periods 3, 6, 12 and 18 months were 3,874 kg, 31,441 kg, 41,001 kg, 42,228 kg and 55,528 kg respectively. The impact of gender is statistically significant in the periods of 6, 12 and 18 months (p<0. It was found in the period of birth and 3 months of age as unimportant. Result: As a result, in the Akkaraman sheep there are differences between enterprises in the period up to 1 year old, but in the period of 18 months the result is that the living weight in all enterprises has reached the desired levels.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Carotenoids Supplementation To Broiler Diets On Performance, Carcass and Some Blood Parameters
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.346
2023 Impact/Etki : 0.2
Hayvansal Üretim