User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 14
ABD TİCARET BELİRSİZLİĞİNİN DOLAR-TL KURU ÜZERİNE ETKİSİ
2023
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Son yıllarda yaşanan başta ticaret savaşları olmak üzere birçok iktisadi, siyasi ve askeri gelişme ticaret belirsizliğini arttırmıştır. Ayrıca COVID-19 pandemisinin ortaya çıkması ve etkilerinin halen devam etmesi de küresel ticareti olumsuz yönde etkileyerek ticaret belirsizliğinde artışa neden olmuştur. Baker ve ark.. (2016)'nin geliştirdiği ticaret politika belirsizliği endeksi bu kapsamda önemli bilgiler sunmaktadır. Ticaret politika belirsizliği endeksi başta döviz kurları olmak üzere bağlantılı birçok göstergeyi de önemli ölçüde etkileyebilmektedir. Bu çalışmanın amacı, ABD ticaret politikası belirsizliğinin Dolar-TL kuru üzerindeki etkisini araştırmaktır. Bu kapsamda, 2002:1-2022:8 dönemine ait aylık verilerden yararlanılmıştır. Çalışmada, analizi gerçekleştirmek için zaman serisi analiz teknikleri kullanılmıştır. Bu çerçevede değişkenler arasındaki eşbütünleşme ilişkisi Johansen eşbütünleşme testi ile araştırılmış, eşbütünleşme katsayıları DOLS, FMOLS ve CCR tahmin edicileri ile tahmin edilmiş ve nedensellik ilişkileri Breitung ve Candelon (2006) frekans alanı nedensellik testi ile incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre ABD ticaret politikası belirsizliği ile Dolar-TL kuru arasında uzun dönemli bir eşbütünleşme ilişkisi bulunmaktadır. Bununla birlikte ABD ticaret politika belirsizliğindeki artışlar Dolar-TL kurunu arttırmaktadır. Son olarak ABD ticaret politika belirsizliği Dolar-TL kurunun uzun dönemde nedeni iken, kısa ve orta dönemde nedeni değildir.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.691
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi