Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
“İTME VE ÇEKME KUVVETİ” KONUSUNUN ÖĞRETİMİ İÇİN GELİŞTİRİLEN OYUN HAKKINDA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ilkokul 3. Sınıf fen bilimleri öğretim programında yer alan “Kuvveti Tanıyalım” ünitesini “İtme ve Çekme Kuvveti” konusunun öğretimine yönelik geliştirilen Son Hava Bükücü isimli oyun hakkında sınıf öğretmenlerinin ve oyunu oynayan öğrencilerin görüşlerini belirlemek amaçlanmıştır. Nitel araştırma yöntemiyle yapılan bu çalışmada olgu bilim deseni kullanılmıştır. Çalışmada 2020-2021 eğitim öğretim yılında ülkemizin çeşitli illerindeki devlet okullarında görev yapan sınıf öğretmenlerinin ve oyunu oynayan öğrencilerin görüşleri alınmıştır. Öğretmenlere Son Hava Bükücü oyunu kroki üzerinde anlatılarak oyunun oynanış videosu izlettirilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerden yarı yapılandırılmış görüşme formları ile veriler elde edilmiştir. Verilerin analizinde Nvivo 9.2 programı kullanılmıştır. Son Hava Bükücü oyunun anlaşılır, kullanışlı, eğlenceli ve ilgili kazanımların öğretiminde etkili olduğu anlaşılmış, öğrencilerin tasarlanan oyunla ilgili konuyu öğrendikleri sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teacher and Student Opinions on the Game Development for the Teaching of the Theme "Take and Attracting Power"
2023
Yazar:  
Özet:

In this work 3. The purpose of the class science curriculum is to determine the opinions of class teachers and students playing the game on the game called the Last Air Boulevard, which is developed for the teaching of the "Power Recognition" unit on the subject of "Power Recognition" and "Power Recognition". In this study, the method of research has been used by the fact scientific design. The study took the views of class teachers and students playing the game working in the public schools in the various provinces of our country in the 2020-2021 educational year. Teachers watched the game's play video by telling them about the last air crack game on the crocodile. Data was obtained from students and teachers through semi-configured interviews forms. Analysis of the data in Nvivo 9. 2 programs have been used. The conclusion has been made that the latest Air Puzzle game is understandable, useful, fun and effective in teaching related achievements, the students have learned the subject related to the game designed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research