Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Occupational Safety of Nurses Working in Surgical Clinics
2018
Dergi:  
Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırma, cerrahi kliniklerde çalışan hemşirelerin iş güvenliğinin sağlanma durumunu belirlemek amacıyla yapıldı.  Yöntem: Tanımlayıcı tipteki bu araştırma, üç farklı ilde bulunan üç üniversite hastanesinin cerrahi kliniklerinde çalışan 324 hemşire ile Ağustos-Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tanımlayıcı özelliklere ilişkin veriler, araştırmacılar tarafından hazırlanan veri formuyla, iş güvenliğine ilişkin veriler ise Hastanede Sağlık Çalışanı İş Güvenliği Ölçeği (HSÇİG) ile toplandı. Veri analizinde, sayı, yüzde, ortalama ve standart sapma, bağımsız gruplarda t testi, Bonferroni düzeltmeli tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanıldı. Bulgular: Hemşirelerin yaş ortalaması 33.06±7.17 yıl olup, %68.5’i lisans mezunu ve yarısından fazlası sürekli gece vardiyasında çalışmaktaydı. Hemşirelerin HSÇİG Ölçeği toplam puanı 121.45±39.20 idi. Ameliyathane hemşirelerinin, “malzeme araç ve gereç denetimi”, “koruyucu önlemler ve kurallar” ve “fiziki ortam uygunluk” alt ölçek puanları anlamlı olarak düşüktü. Sürekli gece çalışan hemşirelerin, “sağlık tarama ve kayıt sistemi”; bakım verdikleri hasta sayısı 1-5 olan hemşirelerin “malzeme, araç ve gereç denetimi” puanları anlamlı olarak düşüktü.  Sonuç: Araştırma bulguları, cerrahi hemşirelerinin; özellikle ameliyathane hemşirelerinin, çalıştıkları ortamın güvenli olmadığını düşündüklerini, iş güvenliğinin “meslek hastalıkları ve şikayetler”, “yönetsel destek ve yaklaşımlar”ile“malzeme araç ve gereç denetimi” alt boyutlarını yetersiz olarak değerlendirdiğini ortaya koydu.

Anahtar Kelimeler:

Occupational Safety of Nurses Working in Surgical Clinics
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The research was carried out in order to determine the safety of the work of nurses working in surgical clinics.  Method: This identifying type research was carried out between August-October 2017 with 324 nurses working in the surgical clinics of three university hospitals in three different provinces. Data related to the identifying characteristics, data form prepared by the researchers, and data related to work safety were collected with the Health Workers’ Work Safety Scale (HSCIG) in the hospital. In data analysis, the number, percentage, average and standard deviation, t test in independent groups, Bonferroni corrected one-way variance analysis (ANOVA) were used. The average age of nurses is 33.06±7.17 years, with 68. Five of them were graduates and more than half of them were constantly working in the night wardy. The total score of the Nurses was 121.45±39.20. The scale of the surgeon nurses, "Material Vehicle and Equipment Inspection", "Protectional Measures and Rules" and "Physical Environment Compatibility" were significantly reduced. The nurses who worked on a constant night, the "sanitary scan and recording system"; the nurses who were 1-5 in their care, the "material, vehicle and equipment inspection" scores were significantly reduced. Results: Research findings have shown that surgeon nurses, especially surgeon nurses, believe that the environment in which they work is not safe, insufficiently assess the underdimensions of work safety to "professional diseases and complaints", "administrative support and approaches"to"material vehicle and equipment control".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 3.381
2023 Impact/Etki : 0.262
Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi