Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Alt Üriner Sistem ve Penis Travmaları Deneyimlerimiz
2021
Dergi:  
Balıkesir Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ürogenital travmalar tüm travmaların %10’unu oluşturmaktadır. Bu travmaların önemli bir kısmını ise alt üriner sistem yaralanmaları oluşturmaktadır. Bu makalede alt üriner sistem yaralanmaları ile ilgili deneyimlerimizin paylaşılması amaçlandı. Gereç ve Yöntemler: 23 Mart 2011 ile 1 Nisan 2016 tarihleri arasında acil polikliniğine başvuran alt üriner sistem ve penis yaralanmaları hastalarının dosyaları retrospektif olarak hastanemiz otomasyon sistemi taranarak incelendi. Hastalar demografik özellikler, etyoloji, eşlik eden yaralanma ve cerrahi sonuçları açısından değerlendirildi. Bulgular: Belirtilen tarihler arasında acil polikliniğine 14 mesane, 38 üretra ve penis yaralanması olmak üzere toplam 52 hastanın başvurduğu görüldü. Mesane yaralanması olan 14 hastanın 10’u erkek iken dördü kadın idi. Üretra ve penis yaralanması olan tüm hastalar erkek iken bu hastaların 22’sinde üretra 14’ünde penis yaralanması, ikisinde ise hem penis hem üretra yaralanması mevcut idi. Kavernozum yaralanması olan hastaların 12’sinde cinsel ilişki nedeniyle penil fraktür gelişmişti. İkisinde ise düşme sonra penil fraktür gelişmiş olduğu görüldü. Sonuç: Acil servise travma nedeniyle başvuran hastalarda alt üriner sistem ve penis yaralanmaları da olabileceği göz önünde bulundurularak dikkatli olunmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Our Experiences With Lower Urinary Tract and Penis Traumas
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: Urogenital traumas constitute 10% of all traumas. The majority of these traumas are lower urinary tract injuries. In this article, we aimed to share our experiences of lower urinary tract injuries. Materials and Methods: Lower urinary tract injuries admitted to the emergency department between 23 March 2011 and 1 April 2016 were retrospectively analyzed. Results: It was observed that a total of 52 patients, 14 bladder, 38 urethra and penile injuries, were admitted to the emergency clinic between the specified dates. 10 of the 14 patients with bladder injury were male and four were female. While all patients with urethra and penile injuries were male, 24 patients had urethra, 16 patients had cavernosum injuries, two of which had cavernosum and urethra association. Penile fracture developed due to sexual intercourse in 12 of the patients with cavernosum injuries. It was observed in two of them that penile fracture developed after falling. Conclusion: Considering the possibility of lower urinary tract and penile injuries, care should be taken in patients admitted to the emergency department due to trauma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 152
Atıf : 35
Balıkesir Medical Journal