Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 42
 İndirme 19
Acil Servise Başvuran Pediatrik Travma Olgularının Değerlendirilmesi
2013
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Şehirler arası kara yolu trafiğinin kavşak konumunda olan ilimizde, iki merkeze, travma ile başvuran, takip ve tedavisi yapılan çocuk hastaların incelenmesi. YÖNTEMLER: İki yıl içinde merkezimize başvuran travma olguları; yaşları, cinsiyetleri, travmaya uğrama yeri, travmanın şekli, yaralanma tipi, etkilenen organ sistemi, yaralanan organlar, cerrahi işlem gereken olgular ve mortalite oranları açısından incelendi. BULGULAR: İncelenen 328 hastanın 240’ı erkekti. Olgular 2 yaş altı (infant), 2-7 yaş arası (oyun çocuğu) ve 7 yaş üstü (okul çocuğu) olmak üzere 3 grupta incelendi. Travmalar büyük oranda trafiğe açık alanlarda olurken ev ve okul diğer travma alanlarıydı. Olguların %38’i araç dışı, %11’i araç içi trafik kazası, %31’i ise yüksekten düşme idi. Künt travma daha sıktı ve %64’ünde batın travması vardı. Kafa travması 2. sıklıkta iken, iskelet sistemi, toraks, genitoüriner sistem ve anorektal bölge etkilenen diğer bölgelerdi. Karaciğer, dalak ve akciğer travmaya maruz kalan organlardı. 57 olguya cerrahi müdahale gerekti. Kafa travması eşlik eden 22 hasta tedavi sırasında kaybedildi. SONUÇ: Travma sonucu kaybedilen çocuklar çoklu organ ve sistem yaralanması olanlardı.Bu tip olgular için multidisipliner yaklaşım yapabilecek 3. basamak travma merkezlerinin kurulması, 112 ve acil servislerin teknik donanım bilgi ve tecrübe açısından güçlendirilmesi gerektiğini, böylece mortalite oranının düşürülebileceğini düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Emergency Emergency Emergency Emergency Emergency Emergency Emergency
2013
Yazar:  
Özet:

Objective: In our province, which is in the crossroads of road traffic between cities, two centers, trauma requiring, tracking and treating children's patients are examined. Methods: Trauma incidents that appeal to our center within two years; age, gender, place of trauma, form of trauma, type of injury, affected organ system, injured organs, the incidents that need surgery and mortality rates have been studied. Of the 328 patients surveyed, 240 were men. The incidents were studied in 3 groups: 2 years of age (infant), 2-7 years of age (playing child) and 7 years of age (school child). Trauma occurred largely in areas open to traffic while home and school were other areas of trauma. 38% of the accidents were out of the vehicle, 11% were in the vehicle traffic accidents and 31% were falling from the height. The count trauma was more frequent and 64% had western trauma. The head trauma was 2nd, while the other areas affected were the skeletal system, the thorax, the genitourinary system and the anorectal area. The liver, wheat and liver were the organs exposed to trauma. There were 57 surgical interventions. 22 patients accompanied by a head trauma were lost during treatment. The children lost as a result of the trauma were those with multiple organs and system injuries.We think that the establishment of 3rd stage trauma centers that can make multidisciplinary approach to these types of incidents, 112 and emergency services should be strengthened in terms of technical equipment knowledge and experience, so that the mortality rate can be reduced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 358
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini