Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Sosyal Bilgiler Öğretmenleri ve Öğretmen Adaylarının İyi Bir Eğitim Ortamı İçin Uygulanan Yedi İlke Hakkındaki Görüşleri
2015
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Gamson ve Chickering tarafından iyi bir eğitim ortamı için eğitim literatürüne kazandırılan yedi ilkenin uygulamaları konusunda sosyal bilgiler öğretmenleri ile öğretmen adaylarının görüşlerini betimsel olarak değerlendirmektir. Araştırmada yedi ilkenin yapılandırmacı yaklaşımla doğrudan ilgili olan ilk 3 ilkesi ele alınmıştır. Araştırmanın örneklemi, sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünün 2. ve 4. sınıfında öğrenim gören 98 öğretmen adayından ve Erzurum il merkezinde görev yapan 30 sosyal bilgiler öğretmeninden oluşmaktadır. Araştırmada, Gamson ve Chickering tarafından geliştirilen Aydoğdu, Doymuş ve Şimşek (2012) tarafından ise Türkçe’ye uyarlaması yapılan veri toplama aracı kullanılmıştır. Betimsel-tarama yönteminin benimsendiği araştırmanın sonucunda 2. ve 4. sınıf sosyal bilgiler öğretmen adaylarının söz konusu ilkeler hakkında sosyal bilgiler öğretmenlerine göre daha olumlu görüşler bildirdikleri belirlenmiştir. Ayrıca cinsiyet bakımından bayanların bu ilkelerin uygulamalarına ilişkin daha olumlu görüşler bildirdikleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
-
2015
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is making a descriptive evaluation of the social studies teachers’ and prospective teachers’ views on the application of seven principles for good practice in education, proposed by Gamson and Chickering, in educational settings. In the study, the first three of the seven principles which are directly related to the constructivism, were dealt with. 98 students of 2nd and 4th grades of social studies teaching department and 30 social studies teachers from the city center of Erzurum participated in the study. As a result of the study in which survey and descriptive research methods were used, it has been concluded that students of 2nd and 4th grades of social studies teaching department as prospective teachers are more positive about Seven Principles than Social Studies teachers. Moreover, the study shows that women are more positive about seven principles for good practice in education than men

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.043
Current Perspectives in Social Sciences